Вінігрет з помідорами
Ось так буває - придумала оригінальний салат - вінігрет з помідорами,
зробила його вперше цим літом (бо помідори вродили, не знаю куди дівати)
і так смакувала та гордилась цим, а виявилось, що винайшла заново велосипед… Приїхала з дачі, відкрила інтернет, а там,
виявляється, вінегрет з помідорами – це звичайна справа, напевне, люди давно
догадались, - якщо вродять помідори, то треба готувати вінегрет з помідорами.
Такий смачний салатик вийшов, що я, все ж
таки, вирішила викласти свою версію
приготування.
То ж діло було так: овочі були зварені в пароварці (а саме – у великій каструлі із розкладним ситом на дні). Потім вони були остужені, почищені від шкірки та нарізані кубиками у рівних пропорціях – молодий бурячок, молода морковка та молоденька картошечка (благо, серпень на вулиці).
Зазвичай, у вінегрет кладуть мариновані огурчики, або квашену капусту (це зимовий варіант). А у серпні можна додати засолені нашвидкоруч солоні огірочки, або ж кабачки. Якщо ви на ніч поріжете кубиками кабачок, складете його у літрову банку, додасте води та столову ложку солі, то на слідуючий день матимете смачний солоненький соковитий кабачок, готовий до дадавання у вінегрет.
А ще у серпневий вінігрет можна додати купу зеленої цибулі та соковите м'яке листячко молоденької руколи.
І завершуючим акордом у цьому оркестрі виступають помідори - червоні та жовті, теж порізані кубиками.
Заправляю салат сиродавленою оливковою олією та олією з рижія.
Беріть салатницю для приготування вінегрету побільше, бо він росте як на дріжджах...
Любителі гостренького можуть посипати салат перчиком...
Смачного!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар