Гарбузове смузі
Смузі
(англ. smoothie, від англ. smooth — рівний, гладкий, однорідний, м'який) —
густий напій, коктейль, мус, приготований збиванням в блендері до стану пюре
натуральних інгредієнтів.
Пюреподібні фруктові напої з'явилися в 1930-х роках в магазинах здорового харчування на західному узбережжі Сполучених Штатів. В 1940-і роки
фірма Ворінг (Waring), що виробляла блендери (Blendor) в кулінарних книгах, що прикладалися до них, опублікувала рецепти «бананового пюре» та «ананасового смузі». Назва «смузі» в значенні «пюре» почало використовуватись в книгах, журналах, і газетах для позначення продукції, виробленої в змішувачах. Смузі стали особливо популярні в Сполучених Штатах в середині 1960-х років, коли там почало поширюватись вегетаріанство.
Смузі виготовляється зі свіжих фруктів, ягід і овочів. Будь-яку комбінацію споживач складає на власний вибір.
До подрібнених фруктів можна додавати молоко, м'який сир, знежирений йогурт, мінеральну воду, мед, горіхи, імбир, корицю, естрагон, м'яту — одним словом, все що завгодно, на ваш розсуд. Овочеві смузі з томатів, моркви, огірка та болгарського перцю можна поєднувати із зеленню петрушки і кропу, селерою і салатом. Ніяких обмежень немає, все залежить від смакових уподобань.
Важливо:
процес приготування смузі нескладний і не забирає багато часу: достатньо лише протягом декількох секунд змішати всі інгредієнти в потужному блендері до стану ніжної густої маси.
В Америці і Європі смузі вживають з різними добавками — соєвим білком, кальцієм, полівітамінами і мінералами.
До речі, масово вживати в їжу смузі почали
серфінгісти, тому що цей продукт швидко допомагає справитися з відчуттям голоду і постачає вітаміни і мінерали, необхідні організму. Смузі добре відновлює сили, відмінно насичує і не створює тяжкості в шлунку.

Десь там в теплих краях роблять смузі із екзотичних фруктів… А ми в
Україні, будемо робити смузі із гарбуза. І, скажу я вам, це більш ніж достойний
овоч. Все літо він лежить на розпеченій землі під палючим сонцем і від того,
напевне, сам стає як сонце – красивий, круглий, помаранчевий! А всередині його товстої помаранчевої мякоті знаходиться гарбузове насіння, в якому, мабуть, всі елементи таблиці Менделєєва, а також амінокислоти, вітаміни, ненасичені жирні кислоти, одним словом, все потрібне для подовження роду таких велетнів і красенів.
Ну, нема у нас свіжих бананів, ананасів і папай, а є гарбузи. То і будемо робити смузі із гарбуза.
Нарізаємо гарбуз на продовгуваті шматочки, чистимо від шкірки, потім нарізаємо на меншенькі шматочки для подальшого подрібнення у блендері. У блендер, окрім гарбуза, треба добавити рідину. Це може бути вода, а може бути і молочко із гарбузового насіння. Зробити його не так і важко. Звечора замочити півсклянки гарбузового насіння. Вранці промити, додати водички і розбити блендером. Процідити через сито з мілкими проміжками.
Із половини склянки сухого насіння ви отримаєте 1-1,5 літра дуже цілющого і корисного гарбузового молока. Це молоко ми і добавляємо у чашу блендера замість води.
Спробуйте смузі на смак. Допускаю, що не кожному сподобається смак гарбузового смузі без яких би то не було добавок. Якщо вам таки не сподобалось, то можете додати любого підсолоджувача, меду, наприклад. Для гостроти можна додати свіжий імбир, лимон - для кислинки, куркуми - для ще більшої корисності і ще яскравішого кольору.
Більш детальніше як робити молоко із гарбузового
насіння:
Молоко із гарбузового насіння -
http://cook-health.blogspot.com/2016/05/blog-post_7.html
Не лінуйтесь робити страви із натуральних корисних продуктів, (а особливо із гарбуза) для себе і своїх рідних, тим більше, що гарбузове насіння це просто найкращі натуральні ліки.
І нехай буде так як говорив Гіппократ : "Нехай їжа буде вашими
головними ліками"
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар