Гарбузове пюре з пророщеною гречкою та маком
Щоби покуштувати гарбузове пюре в середині літа, треба попіклуватись про це ще восени. Вибрати гарні непошкоджені гарбузи і положити їх на
балконі. Взимку слідкувати щоб не померзли, укривати їх, або заносити в
кімнату, якщо на балконі стане дуже холодно та слідкувати за станом гарбузової шкірки. Своєчасно їх оглядати та обмацувати - чи здорові гарбузики. Тільки
так ви зможете покуштувати гарбузове пюре влітку, тільки так і ніяк інакше. В магазинах о цій порі гарбузів немає і бабульки на базарі вже гарбузами не торгують, бо вже всі гарбузи розпродали.
Так от, якщо ви восени заготували гарбузики, то вже настав час їх і з'їсти. Гарбуз розрізаємо, нарізаємо на скибочки, чистимо від шкірки та нутрощів, нарізаємо на маленькі шматочки. Складаємо до каструльки, додаємо трохи водички і тушкуємо до готовності. Коли наш гарбузик став м'якеньким, виключаємо плиту та даємо трохи охолонути. Погружним блендером перебиваємо тушкований гарбуз на пюре. Пюре готове.
Щоби зкуштувати гарбузове пюре з пророщеною гречкою та маком треба теж потурбуватись про це за два дні до приготування.
Стакан зеленої гречки промити та залити водою на ніч. Вранці ще раз промити і залишити стояти без води. Літом, в жару гречка швидко проростає, за два дні вже маємо гарні проростки. Тільки не забувайте промивати її вранці та вечором. Якщо гречка вже проросла, а у вас немає можливості зробити гарбузове пюре до неї, то поставте гречку в холодильник, вона там постоїть деякий час.
Мак теж треба замочити так як і гречку - залити водою на ніч, а потім промивати два рази на день. Маку потрібно буде небагато, всього одну столову ложку. Але він внесе незабутні нотки до страви.
Гарбузик, що пролежав більше ніж пів-року вже не такий солодкий як восени, тому додаємо в охолоджене до кімнатної температури гарбузове пюре декілька ложок меду, додаємо в тарілки пророщену гречку та пробуджений мак - все на свій смак та розсуд.
Страва дуже легка та надзвичайно корисна. Підходить для першого сніданку ранком вихідного дня.
Коментарі
Дописати коментар