Лінивий кабачок
Якщо ви приїхали на свою дачну ділянку і знайшли там кабачок, що трохи переріс... Не переживайте. З нього можна зробити делікатесну закуску.
Перерізаємо кабачок навпіл по довжині і нарізаємо на шматочки.
Складуємо у простору банку з широким отвором.
Заливаємо чистою холодною водою.
Додаємо солі.
Залишаємо стояти на ніч.
Оце і все.
Делікатесна закуска "Лінивий кабачок" готова до вживання на слідуючий день.
Води потрібно стільки, щоб покривала верхівки шматочків. А от солі кожен додасть на свій смак. З сіллю у кожного свої індивідуальні відносини. Перший раз на такий кабачок я додала столову ложку солі без верха. Мені, особисто, здалося, що кабачок був трохи солонуватішим, ніж би хотілось, а членам моєї сім'ї так не здалося.
А послідовність така: щільно складуємо в банку кусочки кабачків і заливаємо водою. Потім воду зливаємо у пів-літрову баночку і розчиняємо в ній сіль. Повертаємо вже солону воду у банку з кабачком.
На першу ніч банку з кабачком в холодильник можете не ставити. Але, якщо ви не справились із закускою за день, то потім вже треба поставити в холодильник, тим більше, якщо на дворі стоїть спека.
Я вам скажу, що на третій день кабачок стає ще смачнішим. Не знаю, які процеси там відбуваються (ферментується, напевно, як і капуста), але це так - кабачок стає ще смачнішим. Він стає менш солоним, але трохи кислішим. І це так смачно, в порівнянні з сирим кабачком, який не відрізняється насиченим смаком. Трохи солі, трохи кислинки, і трохи водички для ще більшої соковитості...
Спробуйте, якщо не вірите.
Чому "лінивий кабачок"? Тому що затрат зусиль на приготування зовсім мало, а блюдо виходить дуже смачне.
Якщо знайти золоту пропорцію величини кабачка і кількості солі, та витримати кабачок два деньочки, щоби він набув кислуватого відтінку (саму малість), то така страва може піти не як закуска, а як окреме повноцінне блюдо для перекусу.
Смачного!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар