Весняний зелений коктейль
Весна – сезон зелених коктейлів.
Поки тільки цвітуть та в’яжуться смородина,
порічка, суниця та яблука, сливи та груші, на самісінькій поверхні землі вже
вирує на повну силу зелене життя. Зеленіє насиченою зеленню петрушка, яка пішла
в зиму з коренем, руккола, що росла осінню і залишилась зимою укоріненою, кропива, з розгалуженою багаторічною кореневою системою і шпинат, що встиг
кинути в землю семена з осені…
Кропива
Петрушка
Руккола
Трохи згодом проклюнеться молоденька лобода і
тендітний мокрець, а потім з’явиться і соковитий портулак…
Лобода
Мокрець
Портулак
Ще понад півстоліття
тому вчені провели одне цікаве дослідження. Піддослідних тварин тримали на
дієті, збагаченій усіма відомими на той час вітамінами. Але виявилося, що
цього недостатньо: у тварин розвивалися захворювання і затримувався ріст. Науковці
почали посилено шукати чинник росту. І знайшли його. Під час вирощування курчат
на штучній дієті їм додавали в їжу екстракти листя шпинату й петрушки, які
сприяли повноцінному розвитку птахів. Учені стали досліджувати ці рослини і
виділили з них до того часу не відому речовину — фолієву кислоту, або вітамін
В9. І відтоді ми знаємо, що його функція — відновлювати кров і клітини,
забезпечувати відновні процеси в організмі, видаляти жир, що накопичується в
печінці. Саме тому будь-яка страва із соковитим зеленим листям, стеблами чи
пагонами — це, насамперед, особливий смак, ошатний барвистий вигляд страви і
гарний настрій та самопочуття від її вживання.
Шпинат
Зелень - єдиний
вид їжі, що містить абсолютно всі поживні речовини, необхідні людині.
Щоб отримати ці
поживні речовини, необхідно розірвати міцні стінки клітин зелені (ретельним
пережовуванням або подрібненням в
блендері).
Зелень
- це окрема від овочів категорія їжі, причому єдина, яку можна поєднувати з
будь-якою їжею.
Білки.
Всі зелені рослини мають в своєму складі 8 головних (незамінних) амінокислот.
Зелені
рослини містять білок у формі окремих амінокислот.
При цьому нашому
організму такі амінокислоти використовувати легше.
Зелень
у великій кількості містить нерозчинну клітковину, яка вбирає токсини товстого
кишечника як губка.
Без неї повне очищення
кишечника майже неможливо.
Будучи джерелом
всіх необхідних людині поживних речовин, зелень якнайкраще живить ендокринну
систему і таким чином сприяє регуляції гомеостазу.
Регулярне вживання
зелених коктейлів, робить відчутний оздоровчий вплив, нормалізує концентрацію
соляної кислоти шлункового соку.
Хлорофіл. Хлорофіл сприяє
збільшенню якості і кількості червоних кров'яних клітин (еритроцитів).
Його хімічна формула
споріднена гемоглобіну.
Основна відмінність
проявляється в центральному атомі молекули. У гемоглобіну це залізо, у
хлорофілу - магній.
Щоб покращити смак зелених
коктейлів, використовуйте любі фрукти, ягоди, цитрусові, підсолодіть медком, а для більшої поживності можете додати
декілька ложок подрібненого насіння льону.
Коментарі
Дописати коментар