Теплий салат


Всім хазяйкам відомо, що в кінці весни старі коренеплоди, як би їх не зберігати, втрачають вологу і стають сухуваті.

Якщо робити салат із овочів, то просто треба додавати водички. Але, бува, що і це вже не спасає. І тоді в нагоді стане ось цей рецепт.


На пательню з товстим дном наливаємо водички, не багато. Моркву, корінь селери, чи якійсь інший корінь, що є в наявності у вашому холодильнику, натираємо на крупній тертушці. Відправляємо на пательню і прогріваємо не на дуже високому вогнику.
З молоденької капустини знімаємо верхні листочки і нарізаємо соломкою. Пір’я молодої цибульки подрібнюєм і відправляємо разом з капустою на пательню до наших коренеплодів, які вже прогрілись там хвилинки 3-5.
Все разом прогріваємо, помішуючи, прикриваючи кришкою, пропарюєм.


Пропарюєм недовго. Потім виключаємо вогник і залишаємо томитись на плиті  ще хвилин 7-10. Коли овочева маса відпочила і перетворилась на одну дружну теплу компанію, піднімаємо кришку, солимо, перчимо та змащуємо олійкою.
Я солю гімалайською сіллю, перчу – кайєнським перцем подрібненим мілкими шматочками, змащую рижієвою та соняшниковою нерафінованими оліями.

Салат виходить дуже смачним, при умові якщо ви будете його готувати делікатно, і не будете відволікатись на інші справи.

 Ідея полягає в тому, щоб приготувати його за мінімальну кількість часу, з максимальною делікатністю, що збереже максимум корисних речовин. 

Звертаю вашу увагу на дуже важливий момент - олію додаємо в самому кінці (а на на самому початку) до теплої, а не гарячої овочевої маси!

Ми всі звикли тушити на олії. Але це  неправильно. Рослинні олії окислюються і стають не пригодними для вживання. Це не відчувається на смак, це  видно візуально, але це дуже негативно відбивається на нашому здоров'ї. Це вже доведено багатьма поколіннями науковців, які переймались цим питанням. 

Жарити на рослинних оліях не рекомендовано!


 Зробимо смачну їжу корисною! А себе і своїх рідних здоровішими!

Будьте здорові!

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації