ЛЮЛЯ КЕБАБ
Ось
так, побачиш в стрічці ФБ що-небудь смачненьке і вже не можеш далі спокійно жити,
так тобі хочеться його приготувати ...
Вже кілька днів як страшенно хотілося приготувати "люлей" ... І, здається, що в них такого, в тих "люлях"?
Фарш,
наліплений на шампурчик... котлета ж котлетою, ан, ні, - люля кебаб!
Взяла
себе в руки, сходила за фаршем. У нас дуже хороший м'ясний відділ, я йому
довіряю. Там в наявності чотири види фаршу, баранячого немає. Я взяла фарш з
індички і свинячий, по 0,5 кг.
Посолила,
поперчила, додала в кожен по половині дрібно нарізаної цибулини. Треба сказати,
що я вперше "люлей" ліпила. Як це робиться правильно і по-справжньому
й гадки не мала. Ліпила як лепілось. Не дуже воно хотіло лепитись. Особливо, фарш з індички був примхливим. Свинячий був більш надійним в створенні
бурульок. Тому, свинячих зліпила чотири, а індичих два. Фарш, що залишився, змішала і відправила в холодильник до наступного разу.
"Люляшечки"
були такі м'які та ніжні, що на решітку в аерогриль їх відправляти було
ніяк не можна. Вони поїхали туди на тарілці. Тарілку поставила на високу решітку, а на дно аерогрилю розклала різні овочі як на рагу.
Перше
включення аерогрилю тривало 15 хвилин на температурі 225 градусів. Потім, я зняла
їх з тарілки і поклала на решітку підрум'яненою стороною. На іншій стороні
довелося протримати теж 15 хвилин при тих же градусах. Сильно хотілося рум'яної
скоринки ...
Овочі
доготовлювала ще додатково 15 хвилин при 175 градусах.
Дуже
смачні "люляшечки" вийшли, особливі якісь, котлети і близько рядом не
лежали... Хоча, це, може, від того такі смачні були, що в грилі готувалися...
Особливо мені
індичі сподобалися, - м'які, соковиті, повітряні!
Коментарі
Дописати коментар