ДОЛМА БЕЗ МОРКВИ


Чому без морквини? Тому що мінімізуємо вуглеводи, звикаємо їсти м'ясо з мінімальною кількістю рослинної їжі ...

.........................................................

Долма жіночого роду і це не дарма.

Важко уявити собі чоловіка, терпляче загортаючого чайну ложку фаршу в виноградний листочок.

А жінки дуже подобається щось у щось загорнути і отримати щось, зовсім інше ніж раніше...

Для жінки важлива різноманітність. В одязі, зовнішньому вигляді, у  вмісті тарілки... інакше, вона занудьгує... Тому, на початку літа завжди з'являється долма. Вона робиться з молодих виноградних листочків. Коли листя загрубіє, долма втратить свою ніжність ...

Поспішайте робити долму... кому виноградні листочки не протипоказані...

Я завжди міксую різні види фаршу. Сьогодні у мене був яловичий і фарш індички. У світлі нових тенденцій, обидва фарша були опробувані в сирому вигляді... Яловичий фарш мені здався прісним, а, ось, фарш індички був дуже смачним, навіть, солодким. Гадаю, від того, що в ньому було набагато більший вміст шкіри і, відповідно, колагену.

Для фаршу я припустила цибулю у великій кількості яловичого жиру. Морквину не стала додавати. А рис і тим більше. Змішала обидва фарші, цибулю, сіль, перець і інші спеції.

Накладала фарш на листочки чайною ложечкою.

Склала в сковороду з товстим дном в три шари. Додала водички (раніше тушкувала в томатному соці). Тушкувала півгодини на маленькому вогнику. Другу партію на наступний день тушкувала лише15 хвилин. Якщо залишити під кришкою на теплій комфорці, то цього цілком достатньо ...

..........................................................................

Холодна долма на наступний день ще смачніша ніж свіжоприготована ...


Коментарі

Популярні публікації