ДОЛМА БЕЗ МОРКВИ
.........................................................
Долма жіночого роду і це не дарма.
Важко уявити собі чоловіка, терпляче загортаючого чайну ложку фаршу в виноградний листочок.
А жінки дуже подобається щось у щось загорнути і отримати щось, зовсім інше ніж раніше...
Для жінки важлива різноманітність. В одязі, зовнішньому вигляді, у вмісті тарілки... інакше, вона занудьгує... Тому, на початку літа завжди з'являється долма. Вона робиться з молодих виноградних листочків. Коли листя загрубіє, долма втратить свою ніжність ...
Поспішайте робити долму... кому виноградні листочки не протипоказані...
Я завжди міксую різні види фаршу. Сьогодні у мене був яловичий і фарш індички. У світлі нових тенденцій, обидва фарша були опробувані в сирому вигляді... Яловичий фарш мені здався прісним, а, ось, фарш індички був дуже смачним, навіть, солодким. Гадаю, від того, що в ньому було набагато більший вміст шкіри і, відповідно, колагену.
Для фаршу я припустила цибулю у великій кількості яловичого жиру. Морквину не стала додавати. А рис і тим більше. Змішала обидва фарші, цибулю, сіль, перець і інші спеції.
Накладала фарш на листочки чайною ложечкою.
Склала в сковороду з товстим дном в три шари. Додала водички (раніше тушкувала в томатному соці). Тушкувала півгодини на маленькому вогнику. Другу партію на наступний день тушкувала лише15 хвилин. Якщо залишити під кришкою на теплій комфорці, то цього цілком достатньо ...
..........................................................................
Холодна долма на наступний день ще смачніша ніж свіжоприготована ...
Коментарі
Дописати коментар