Кето тортик "СНІГОВИЙ ЗАМЕТ"


Кето тортик "СНІГОВИЙ ЗАМЕТ"

Дуже простий у виконанні і дуже красивий.

Корж:

80 г вершкового масла 82,5%

200 г сметани

6 шт яєць

90 г какао порошку

90 г кокосового борошна

0,5 ч. л. соди гашеної лимон. соком

трохи солі

ерітрітол за смаком (у мене було 60 г)


Крем:

500 г вершків 33%

500 г сметани 21%

20 г желатину (120г води)

ерітрітол за смаком (у мене було 50 г)

лимонний сік 30 г


Творила за цим рецептом:

Ангеліна Онєгіна:

"Бісквіт:

40 г м'якого масла, 100 г сметани, три яйця, 45 г какао, 30 Г кокосового борошна, 15 г мигдального борошна, Пів чайної ложки розпушувача, замінник цукру, сіль. Всі інгредієнти поклала в блюдо і збила міксером. Масу влила форму (у мене 18 см діаметром) відправила в розігріту духовку 180 градусів на 20 хвилин.

крем:

10 г желатину, 250 г вершки 35%, 250 г сметани 30%, замінник цукру. Сливки, сметану і замінник цукру збиваємо міксером. Набряклий желатин розбавляємо в невеликій кількості води і вливаємо в крем збиваючи міксером, ставимо ненадовго в холодильник щоб трохи загус. в цей час розрізаємо готовий корж уздовж на 2 частини. На одну частину виклала 100г нарізаної полуниці зверху поклала частину крему, зверху поклала другу частину коржа. Обмазала все кремом і прикрасила. відправила в холодильник на 2 години. вийшло як ☁ хмаринка 

🎂 В 100 грамах: б-5 ж-22 у-4 к-240 "


Оскільки, ліпити невеликі тортики, це зовсім не моє, вирішила взяти все в подвійній кількості, а форму для випічки бісквіта 21 см.

Збила 6 яєць з 2 щіпками солі і ерітрітолом. Розм'якшене вершкове масло збила міксером зі сметаною, а потім додала в яєчну суміш. Трохи пізніше додала кокосове борошно і какао порошок. Розпушувачем у мене була сода погашена лимонним соком.

Тісто в духовці піднялося і верхівка трохи потріскалася.

Крем:

Сливки збила з ерітрітолом до стійких піків, потім додала сметану і 30г лимонного соку.

20 г желатину замочила в 120 г води і додала в крем.

Наступного разу буду більш ретельно ставитися до желатину. Його, бажано, гарненько розпустити, а не сподіватися на те, що він дорозпуститься у кремі. 

Наступного разу, по-перше, візьму більше лимонного соку (50 або 60 г) і підігрію його в каструльці, а потім додам туди набряклий желатин, щоб він гарненько розчинився.

Отже, корж вийшов товстенький. І, якби у мене вистачило терпіння, щоб дочекатися його повного охолодження, то такий корж можна було б, запросто, розрізати і на три частини. І це було б, по-перше, значно симпатичніше, а, по-друге, значно смачніше.

Хоча, і так все було дуже смачно.

Крему вийшло багато і він смачний.

Якщо будете готувати для гостей, які звикли до магазинних тортів, то варто збільшити дозу ерітрітолу і в кремі і в коржі.

Цей торт не можна назвати солодким, тому що він, дійсно, не солодкий. 

Не солодкий, але смачний!

Мій чоловік, любитель солоденького, їсть його, додаючи трохи меду, а мені і так смачно, і на більш солодкий смак я би не погодилася.

Загалом, тортик гарний.

Дуже простий у виконанні, а це один з основних моментів.

Такий "сніговий замет" буде актуальним не тільки в зимову холоднечу, але, також, і в сезон ягід.




Коментарі

Популярні публікації