Морковна вермішель




Нарізаємо моркву спеціальним ножем, який придумали для нарізки моркви по-корейськи.

Помідори нарізаємо кусочками і подрібнюємо з допомогою блендера. Із зніманням шкірки з помідорів не заморочуємось. Блендер подрібнює помідори так, що шкірка не відчувається.


Складуємо підготовлені овочі у пательню з товстим дном і тушкуємо. Доводимо до кипіння і переводимо на маленький вогник і готуємо до моменту коли вже морква обмякне та стане податлива. От тут плиту треба виключити, в міру посолити, поперчити, перемішати, накрити кришкою і залишити доготовлюватись.


Через пів-годинки додати до моркви рослинної олії, перемішати та розложити по тарілках, присипавши мілко порізаним укропом.

Така морковна вермішель може бути гарніром до інших страв, а особам, які не звикли навантажувати свій організм різноманітною їжею, може зійти за основне блюдо до обіду.


Подати морковну вермішель можна і наклавши в середину солодкого перчику. Ото благодать - осінь! Що моркви, що помідорів, що перцю!


Для морковної вермішелі дуже важливо нарізати її спеціальним ножем, тоді кожна морковна полосочка виходить тугенька і сприймається на смак як, дійсно, вермішель. Одного разу я спеціально потерла моркву просто на крупній тертушці, а приготувала, як завжди. Вийшла просто тушена з помідорами морква (останнє фото). Ми її теж зїли, але ж то була зовсім інша страва. Вкотре підмічаю, як різне подрібнення інгредієнтів може впливати на смак готового витвору.


Творчої наснаги вам та здоров‘я!

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації