Морковна вермішель
Нарізаємо
моркву спеціальним ножем, який
придумали для нарізки моркви по-корейськи.
Помідори нарізаємо кусочками і подрібнюємо з
допомогою блендера. Із зніманням шкірки з помідорів не заморочуємось. Блендер
подрібнює помідори так, що шкірка не відчувається.
Складуємо підготовлені овочі у пательню з товстим дном і тушкуємо. Доводимо до кипіння і переводимо на маленький вогник і готуємо до моменту коли вже морква обм‘якне та стане податлива. От тут плиту треба виключити, в міру посолити, поперчити, перемішати, накрити кришкою і залишити доготовлюватись.
Через пів-годинки додати до моркви рослинної олії, перемішати та розложити по тарілках, присипавши мілко порізаним укропом.
Така морковна вермішель може бути гарніром до інших страв, а особам, які не звикли навантажувати свій організм різноманітною їжею, може зійти за основне блюдо до обіду.
Подати морковну вермішель можна і наклавши в середину солодкого перчику. Ото благодать - осінь! Що моркви, що помідорів, що перцю!
Для морковної вермішелі дуже важливо нарізати її спеціальним ножем, тоді кожна морковна полосочка виходить тугенька і сприймається на смак як, дійсно, вермішель. Одного разу я спеціально потерла моркву просто на крупній тертушці, а приготувала, як завжди. Вийшла просто тушена з помідорами морква (останнє фото). Ми її теж зїли, але ж то була зовсім інша страва. Вкотре підмічаю, як різне подрібнення інгредієнтів може впливати на смак готового витвору.
Творчої наснаги вам та здоров‘я!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар