Салат з пропареного буряка з горіховим соусом
Корисні властивості буряк зберігає як у сирому, так і у вареному вигляді. Ну, звичайно, що в сирому вигляді буряк корисніший, але ж не кожен може їсти сирий буряк. Тому, якщо є відраза до сирого буряка - готуйте його на пару, делікатно та недовго.
Варимо буряк делікатно, - на пару 15 хвилин, потім тримаємо до охолодження під закритою кришкою.
Чистимо від шкірки та натираємо на мілкій тертушці. Виходить дуже симпатична маса...
Маса дсимпатична, але дуже солодка і тому треба додати в неї інші, не менш корисні, але інші за смаком інгредієнти.
Приготуємо соус на основі волоських горіхів:
- волоські горіхи,
- сік лимону,
- перець,
- гірчичний порошок,
- мелений коріандр (або інші ваші улюблені спеції),
- щіпку солі,
- трохи води.
Всі інгредієнти перемелюємо в блендері. Пробуємо на смак. Смак повинен бути гостреньким і кисленьким, щоб доповнював солодку бурякову масу. Якщо у вас на момент приготування не було лимонів, то можете добавити яблучного (справжнього, а не спиртового) уксусу. Або ж, якщо у вас в холодильнику чи у підвальчику, є квашені огірочки, то, взагалі, можете не додавати ні уксус, ні сік лимону, і зробити не кислий горіховий соус. А огірочки мілко поріжте на квадратики і вмішайте у бурячкову масу. Буде надзвичайно смачно.
Такий салат схожий на ікру чи на паштет і може бути повноправним учасником святкового столу. Він також може порадувати вас у будні як повноцінна поживна їжа. А соус робиться дуже швидко - вжик! і готово!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар