Смузі із хурми
Xурма! Як багато в цьому слові!
Тільки раз на рік!
О самій депресивній порі року!
Найсолодша в світі!
Красива і жадана! Хурма!
Дієтологи радять з'їдати по 1-2 плода в день. Та хіба ж можна втриматись, якщо її більше? Вся судинно- серцева система тремтить і вібрує, чуючи магній та калій. Шлунок з кишковиком затамувли подих в очікуванні солодких пектинів. Очі побачили каротин! Щитовидка учуяла йод...
Xурма! Солодка і соквита фінікова слива! Їсти стиглу хурму суцільна насолода! Солодкий мед розливається по підборіддю і стікає по руках аж до ліктів...
Якщо ви хочете пригостити хурмою своїх гостей, то краще за все приготувати до їхнього приходу смузі із хурми. Для цього - перекрутити хурмушечку у блендері і - вуаля! Красивий смачний та корисний смузі готовий.
І вжити його можна чемно та пристойно.
В інтернеті ви знайдете масу пропозицій додати до хурми банану, але мені здається, що то буде масло масляне, ще й дуже солодке.
Я пропоную додати до хурми гарбуза. Серйозно! По- перше, вони, навіть, схожі один на одного. І в один сезон дозрівають. І помаранчеві обидва.
І нічого в цьому союзі страшного немає, окрім, хіба що, якщо у когось є якась особиста неприязнь...
Гарбузик має більш нейтраньний смак, так то і добре. Він трохи розбавить той солодющий хурмовий смак та додасть своєї гарбузової користі, якої у нього теж, повний вагон.
Не завадить додати у смузі і трохи лимончику.
Звичайно, залюбки, підуть сюди і інші цитрусові - апельсини з мандаринами - що у кого є в наявності...
Коментарі
Дописати коментар