Сирники із тофу з рисовою мукою
Сирники із тофу робила вперше...
Колись чула про таке, але все ніяк не могла зібратись... Тофу я купую регулярно! Як тільки зустрічаю на полиці маркета, так і купую, бо ж корисний продукт і з нього можна так багато чого зробити!... Та все ніяк не могла щось толкове з нього зробити. Частенько, навіть, чого гріха таїти, невикористані шматочки тофу викидала, бо портились від довгої лежки в холодильнику...
І ось час настав! Та-дам!
Тофу натерла на мілкій тертушці.
Банан розім'яла у тарілці виделкою, додала туди всі спеції та лимонний сік.
Змішала з тофу.
Всипала рисову муку. Підходящого рецепту не знайшла і вирішила іти по інтуіції. Муку добавляла частинами по 30 г. Вирішила зупинитись на 90 г. Мені здалося, шо так буде достатньо. Зліпила 4 сирника і випікла першу пробну партію. Вірніше, я іх підсмажила на пательні на кокосовому маслі. Пильненько придивлялась до них. Перевертались вони без проблем.
Коли продегустувала, то вирішила що треба попробувати щось додати в тісто, щоб зробити його рідкішим... І тут прийшла на думку геніальна ідея - додати води. Просто додати води. Більш нічого. Смак мені подобався, а тісто хотілось зробити м'якшим.
Другу партію зробила з більш рідкішого тіста. Сирники ліпились не так надійно як перші, але ж ліпились. Не панірувала ні перші ні другі. На пательні вели себе теж дуже порядно, не розвалювались, гарненько перевертались.
- тофу - 260 г
- банан - 146 г (один великий)
- кокосова стружка - 1 ст. ложка з верхом
- рисова мука - 90 г (6 ст.л.)
- лимонний сік - 2 ст. ложки
- сіль - дрібка
- чорний перець - гарна дрібка
- куркума - 1 ч. л.жка
- коріандр - 1 ч. ложка
- порошок імбиру - 1 ч. ложка
Вийшли смачненькі. Достатньо солодкі, як на мене. А спецій, мені здалось, що можна було б положити побільше.
Коротше, ідея сирників з тофу мені сподобалась.
Отакі собі сирники вийшли - без глютену, без казеїну, без цукру, без яєць!...
Треба спробувати поробити їх з різними видами муки і, замість банану, взяти прості яблука, які в цьому році вродили, як ніколи. Думаю, теж буде смачно.
Коментарі
Дописати коментар