Сирники із тофу з рисовою мукою


Сирники із тофу робила вперше... 
Колись чула про таке, але все ніяк не могла зібратись... Тофу я купую регулярно!  Як тільки зустрічаю на полиці маркета, так і купую, бо ж корисний продукт і з нього можна так багато чого зробити!... Та все ніяк не могла щось толкове з нього зробити. Частенько, навіть, чого гріха таїти, невикористані шматочки тофу викидала, бо портились від довгої лежки в холодильнику...   

І ось час настав!  Та-дам!

Тофу натерла на мілкій тертушці.


Банан розім'яла у тарілці виделкою, додала туди всі спеції та лимонний сік.
Змішала з тофу.
Всипала рисову муку. Підходящого рецепту не знайшла і вирішила іти по інтуіції. Муку добавляла частинами по 30 г. Вирішила зупинитись на 90 г. Мені здалося, шо так буде достатньо. Зліпила 4 сирника і випікла першу пробну партію. Вірніше, я іх підсмажила на пательні на кокосовому маслі. Пильненько придивлялась до них. Перевертались вони без проблем.

Коли продегустувала, то вирішила що треба попробувати щось додати в тісто, щоб зробити його рідкішим... І тут прийшла на думку геніальна ідея - додати води. Просто додати води. Більш нічого. Смак мені подобався, а тісто хотілось зробити м'якшим.

Другу партію зробила з більш рідкішого тіста. Сирники ліпились не так надійно як перші, але ж ліпились. Не панірувала ні перші ні другі. На пательні вели себе теж дуже порядно, не розвалювались, гарненько перевертались.



Ось які у мене були співвідношення:

- тофу  - 260 г
- банан -  146 г (один великий)
- кокосова стружка - 1 ст. ложка з верхом
- рисова мука  -  90 г (6 ст.л.) 
- лимонний сік   -  2 ст. ложки
- сіль   - дрібка
- чорний перець   - гарна дрібка
-  куркума    - 1 ч. л.жка
-  коріандр    - 1 ч. ложка
-  порошок імбиру   - 1 ч. ложка



Вийшли смачненькі. Достатньо солодкі, як на мене. А спецій, мені здалось, що можна було б положити побільше. 

Коротше, ідея сирників з тофу мені сподобалась. 
Отакі собі сирники вийшли - без глютену, без казеїну, без цукру, без яєць!...

Треба спробувати поробити їх з різними видами муки і, замість банану, взяти прості яблука, які в цьому році вродили, як ніколи. Думаю, теж буде смачно.

Коментарі

Популярні публікації