Пиріг із вівсянки



Вівсянка, сер...

Пиріг вихідного дня ...

Рецепт був такий:


вівсяні пластівці -1 склянка

кефір - 0,5 склянки
яйце - 1 шт
цукрова пудра - 2 ст. л.
сода - 0,5 ч.л.
вишня

але я вирішила трохи по-іншому:

вівсяні пластівці -1,5 склянки (150 г)

кисле молоко - 0,75 склянки (150 г)
яйце - 2 шт
цукрова пудра - 2 ст. л. (30 г)
сода -0,5 ч.л.
смородина - 90 г, (60 г в тісто, 30 г по верху)

Цей рецепт побачила  недільним ранком в Інстаграм і він мене просто вразив. 

По-перше, це ж, практично, вівсяно-млинець, тільки в духовці. Останнім часом я роздумувала як той вівсяномлин зробити достойним, бо самий перший млинець у мене вийшов зовсім страшненьким...  А хочеться у вихідний день щось спекти, просте, легке і незвичайне.

По-друге, - ось куди можна перемістити заморожені ягоди з морозилки ...

Так от, збийте 2 яйця із цукром і всипте туди всі інгредієнти. Вівсянку подрібніть у кофемолці не сильно, на три вжика. В рецепті було сказано, щоб залити вівсянку кефіром - нехай вона трохи постоїть. Але я думаю, що тут якесь непорозуміння. Я ж, їй бо, так і зробила, вона розмокла і стала неначе глина, прийшлось помучитись, щоб розмішати її з яйцем. Тому, я собі і думаю, що наступного разу я вкину все разом у збите яйце і нехай воно там розмокає...

Випікала у розігрітій до 150 градусів духовці 45 хвилин. І півгодини подержала у виключеній шафі.

Пиріг вийшов славний, кисленький, ледь солоденький, з смачною запеченою скоринкою.

Серам дуже сподобалося!


Після порції ранкового салату приговорили його на двох з чайком та кавою.

На чотирьох треба брати подвійну порцію продуктів.



Коментарі

Популярні публікації