Коктейлі з кульбабою
Маленький жовтий лікар - кульбаба містить золотий запас найкорисніших елементів таблиці Менделєєва.
З давніх-давен за кульбабою закріпився статус «еліксиру життя», що володіє болезаспокійливою, жовчогінною, сечогінною, протизапальною і тонізуючою діями.
У багатьох країнах Європи, а також в США, Індії та Японії, кульбаби розводять на спеціальних плантаціях.
Листя йде в салати, з квітів роблять лікувальне варення від ста хвороб. Не менш цілюще вино, квіткові бруньки консервують і маринують. Восени викопують коріння і роблять з нього здорову і корисну каву.
З усієї рослини (листя, коріння, квіти) виробляють консервований сік - чудові ліки.
Німці застосовують його як заспокійливий і снодійний засіб. І вони мають рацію. У кульбабі дуже багато магнію - ось чому вона так добре лікує нерви, серце і хвороби крові. У листі кульбаби багато фосфору, більше, ніж в інших листових овочах. А фосфор - це здорові, міцні зуби.
Взагалі, найкращий, простий і доступний засіб для очищення крові і лімфи і збільшення гемоглобіну - наша рідна кульбаба. Ліки, які завжди під ногами.
В травні, коли настає сезон жовтих квіточок можна не тільки пов'язати віночки, але і попити коктейлі...
Квіточки кульбаби краще замочити у підсоленій воді для дезинфекції і витримати в ній хвилин 15. А потім перекрутити у блендері із фруктами.
У травні ми вже маємо молоденьку зелень. Для коктейлів піде бадилля ранньої редиски та листя кропиви, а також листячко кульбаби. Листя кульбаби має гірчинку, отож - не переборщіть.
Смачного!
Коментарі
Дописати коментар