Часникові чіпси



П'ять років тому назад я завела собі невеликий огородик і посадила часник. Земля на моєму городі була, геть собі погана, глиниста, важка. Огородина дуже погано росла на такій землі, а часник родив гарно. Він не потребував ніякої уваги з того моменту як проростав весною посаджений восени - ні прополки, ні поливу. Гарна така собі культура для недолугої хазяйки. Любо дорого дивитись на потужні стеблі, котрі як навіжені витинаються із неудобреного грунту. Розвела я часнику багато, гарно він у мене родив. А от як правильно зберігати часник я до сих пір не навчилась. То він у мене засохне, то він у мене погниє... Пробувала замаринувати - не вийшло. І ось, минулої зими прийшла до мене думка, а якщо посушити часник, що з цього вийде? Почистила я свій часничок, порізала на скибочки, розложила на противень і поставила "просто неба" на полицю підсихати. Взимку у квартирах повітря доволі сухе і тепле, тому буквально за декілька днів отримала вже сухі скибочки часнику.

Скажу я вам, - часникові чіпси дуже суперський суперфуд!



Часник втрачає тільки воду і нічого більше. Він такий же гострий і корисний і до того ж смачний.
Часникові чіпси трохі інші на смак, вони хрусткі, як і потрібно бути чіпсам, до того ж з горіховим присмаком. Вони завжди напоготові, стоять у щільно закритій баночці на столі, завжди готові до вживання. Такий часничок добре збережеться аж до слідуючого літнього врожаю.
Часникові чіпси дуже зручно передавати дітям, якщо вони живуть десь далеко, а може й за кордоном...
А як же здорово такі часникові чіпси брати з собою у туристичний похід! Мінімум ваги, максимум користі!





Ось так.

Здоров'я Вам та Вашим близьким!

Фото автора.

Коментарі

  1. дивно, але запаху часночного чіпси не мають (пішла спеціально понюхала), а от смак гострий часниковий в повній мірі зберігся...

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації