Часникові чіпси
П'ять
років тому назад я завела собі невеликий огородик і посадила часник. Земля на
моєму городі була, геть собі погана, глиниста, важка. Огородина дуже погано
росла на такій землі, а часник родив гарно. Він не потребував ніякої уваги з
того моменту як проростав весною посаджений восени - ні прополки, ні поливу.
Гарна така собі культура для недолугої хазяйки. Любо дорого дивитись на потужні
стеблі, котрі як навіжені витинаються із неудобреного грунту. Розвела я часнику
багато, гарно він у мене родив. А от як правильно зберігати часник я до сих пір
не навчилась. То він у мене засохне, то він у мене погниє... Пробувала
замаринувати - не вийшло. І ось, минулої зими прийшла до мене думка, а якщо
посушити часник, що з цього вийде? Почистила я свій часничок, порізала на
скибочки, розложила на противень і поставила "просто неба" на полицю
підсихати. Взимку у квартирах повітря доволі сухе і тепле, тому буквально за
декілька днів отримала вже сухі скибочки часнику.
Часникові чіпси
трохі інші на смак, вони хрусткі, як і потрібно бути чіпсам, до того ж з
горіховим присмаком. Вони завжди напоготові, стоять у щільно закритій баночці на
столі, завжди готові до вживання. Такий часничок добре збережеться аж до
слідуючого літнього врожаю.
Часникові чіпси дуже
зручно передавати дітям, якщо вони живуть десь далеко, а може й за кордоном...
А як же здорово такі
часникові чіпси брати з собою у туристичний похід! Мінімум ваги, максимум
користі!
Ось так.
Здоров'я Вам та Вашим близьким!
Фото автора.
Здоров'я Вам та Вашим близьким!
Фото автора.
AА який запах чіпсів?
ВідповістиВидалитидивно, але запаху часночного чіпси не мають (пішла спеціально понюхала), а от смак гострий часниковий в повній мірі зберігся...
ВідповістиВидалитиАвтор видалив цей коментар.
ВідповістиВидалити