Гарбузовий сік з соком кореню імбиру та лимону

Пропустити через соковижималку кусочки гарбузика, очищеного від шкірки, разом з невеликим кусочком імбиру. В отриманий сік додати лимонного соку.
От і всі діла!


Але ж...

Ох, і не легко ж із гарбуза вичавити гарбузовий сік!

В центрифужній соковижималці він віджимається погано, сито забивається і соковижималка починає скакати по кухні, немов скажена. Шнекова соковижималка давить гарбуз спокійно та впевнено, але ж із роздавленого шнеком гарбуза дуже погано відділяється сік. 

Чому так виходить я ще до сих пір не догадалась, але факт залишається фактом.

От сьогодні я взяла почищений гарбуз, зважила. 1 кілограм 200 грам. Пропустила через шнекову соковижималку. Соку вийшло всього 370 грамів. 830 грамів відходів у вигляді гарбузового жмиху! Інше діло, що кмітлива господиня не дасть цьому жмиху пропасти. З нього кмітлива господиня приготує і кашу, і пиріг спече, і в крекери лляні замісить. Коротше, заздалегідь треба планувати як ці безцінні відходи виробництва використати з користю для здоровя сімї.

То вернімося до соку... 
Гарбузовий сік дуже корисний, але ж він такий солодкий,  щоб не сказати приторний. Геть, зовсім кислинки не містить. То такий сік рекомендують пити змішуючи з яблучним. А якщо немає яблук, то можна додати небагато лимонного соку -1,5-2 столові ложки на 300-400г гарбузового соку.

Якщо ж ви пропустите разом з гарбузом через шнек і кусочок корню імбиру, то отримаєте незабутній по своїм смаковим і лікувальним властивостям коктейль!

Пити такий коктейль рекомендується неспішно, тримаючи подовгу кожен ковточок у роті... 


Це фото  дає наглядний доказ того якими антиоксидантними властивостями  наділений гарбузовий сік. Рідина, яка має показники з "мінусом" на ОВП -метрі являється живим зарядним паливом для нашого організму. Так що, не лінуйтесь,  робіть гарбузовий сік та купляйте шнекову соковижималку, за допомогою якої можна вичавити сік не тільки із гарбуза, а також і із зелені.

Будьте здоровенькі!



Коментарі

Популярні публікації