Імбирний напій з фейхоа та куркумою




Осінь. 
На базарних та ярмаркових лотках з‘являються симпатичні зелененькі бомбочки з дивною назвою – фейхоа. 



Ці плоди завозять до нас, в Україну, з більш теплих південних країн. З‘являється  цей дивний фрукт тільки восени. Сезон  продаж його недовгий і треба встигнути насолодитись його смаком.


Звичайно, треба покуштувати сей дивний фрукт просто так, без нічого, гарненько розпробувати його і насолодитись всіма його нотками, а потім... а потім  треба, обов‘язково треба, зробити живе вареннячко з медом та баночку суміші для імбирного напою. Фейхоа можна подрібнити за допомогою електром'ясорубки, якщо його досить багато ( і тоді вийде суміш із невеличкими кусочками фейхоа), або ж за допомогою ручного блендеру та змішати з медом у пропорції яка буде тішити ваші смакові рецептори. Вийде таке собі "живе" вареннячко до чаю.

А для суміші знадобиться: 

- сік одного лимону,
-  5-6 (7-8) зелених бомбочок фейхоа, 
- гарний кусочок імбиру,  меду 
- куркума - 1-2 чайні ложки. 

Фейхоа та почищений від шкірки корінь імбиру нарізати на невеличкі кусочки, із лимону вичавити сік, додати меду, куркуми  та за допомогою ручного блендеру перетворити все в однорідну суміш


Суміш ця просто бомбезна! В ній одна суцільна користь для організму!
Одна чайна ложечка суміші на склянку гарячої водички( не кип'ятку!) зробить ранок вашого дня незабутнім, рівно як і обід, і вечір...

Фейхоа надає імбирному напою глибину смаку і м‘якість (а також легкозасвоюваний йод), а куркума, окрім всіх своїх неперевершених корисностей, надає імбирному напою симпатичного забарвлення, яке гріє око і душу, і якого так не вистачає імбирному чаю, коли в ньому не має цих інгредієнтів.


Ось так буде виглядати ваша лимонно-імбирно-медово-куркумово-фейхоешна суміш... 


Красота і користь! Цю красоту і користь бажано споживати у вигляді чаю не тільки тоді, коли ви захворіли, але також  і кожен божий осінній деньок.



  Ось вам квіточка чудесного майбутнього  плоду фейхоа...



А так квітне куркума...

Квіточки лимону і імбиру можете побачити у цій публікації:

Лимонно-імбирно-медова суміш - http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_69.html

Коментарі

Популярні публікації