Кето сирники з насінням Чіа


Зустрівся мені на просторах інтернету рецепт сирників з насінням Чіа. Вирішила зробити. Чіа ці нудьгують в шафі на поличці у мене вже давно... І, сирники, явно, давно вже за ними плачуть.


У мене був заміс такий:

творог- 400 г
насіння Чіа - 50 г
яйце - 2 шт
ерітрітол - 2 ст.л.

кокосове борошно - 4 ст л.

За рецептом пропонувалося вмішати Чіа в творог з вечора і поставити суміш в холодильник. Так і зробила.

З ранку пропонувалося вмішати 1 яйце, додати підсолоджувач і вимішати тісто рукою.

Звичайно, у вас по іншому і не вийде, тому що тісто дуже круте. Чіа набрякли. І до того ж, тісто холодну, з холодильника.

Загалом, було прийнято рішення - додати ще одне яйце. В результаті, тісто стало таким підозріло рідким, що був ризик отримати тонкі оладки замість товстих сирників ... На допомогу була покликана кокосова борошно в кількості чотирьох ложок.

Ось, не пам'ятаю наскільки гарно виглядали сирники ... Їстівні були, це точно! Чіа ці забавно потріскували в роті.

На мою запитально підняту брову чоловік відповів: "Танюша, ну, навіщо такі вишукані страви? Простіше треба бути ... А можна я цей соус весь доїм?"

Ось, соус цього ранку виявився просто "піснею року"... Уже мрію повторити!

Значить так, звечора виймаєте з морозилки смородину в вигляді ягід або пюре. Мені простіше, - я виймаю пюре. Ягід у вигляді пюре в морозилку влазить значно більше, ніж у вигляді ягід... якщо опустити питання вишеньок на торті...

Смородинове пюре змішуєте з ерітрітолом (бажано, вже подрібненим в кавомолці, так він швидше розчиняється) і додаєте сметану. Прекрасний кисленький соус готовий!

Ерітрітолу потрібно примудритися додати стільки, щоб він там був, але його не було б там чутно... Мистецтво, як ви знаєте. Тут потрібно постаратися.

Зате, краса яка! І насолода неземна!

... У мене вже вийнята наступна порція смородинового пюре, чому я несказанно рада. А то скоро літо прийде, а ягоди в морозилці і по нині там ...


Коментарі

Популярні публікації