Жовтий хрін
Закуску з хрону краще виготовляти самотужки. Ось так, – взяти, зібратись
і зробити. Зате потім будете собою гордитись. До того ж, ви можете зробити хрін незбагненної
краси, небаченого до сих пір окрасу і викликати непідробний подив і захват у
своїх гостей, рідних та близьких. Та що там подив гостей, коли вам самому буде пренадзвичайно розприємно витягати баночку хрону незбагненної краси із холодильника і викладувати
його зверху на салати, тушковані овочі чи яєчню або
на бутерброди… Неначе сонце з’являється на кухні в тарілці, а з ним і вся його
величезна, нічим незаміминима користь для нашого здоров’я.
То щож нам знадобиться для того, щоб зробити
корисну жовту закуску незбагненної краси?
А для цього всого-на-всього треба:
- корінці хрону (3-4шт)
- корінець петрушки,
- корінець пастернаку,
- корінець селери (половинку),
-
лимон
-
куркума
-
сіль
Всі
корінці помити і підготувати до переробки у м’ясорубці – нарізати невеличкими шматочками.
Потім прокрутити у м’ясорубці, змішати та накрити посудину. Вичавити сік з
лимону, процідити. В сік додати пів чайної ложки солі і розмішати. Додати в
посудину з корінцями сік із сіллю і порошок куркуми (строго на око), перемішати. Треба не
забувати, що мішати вам довго не прийдеться, кріпкі фітонциди хрону не дадуть
вам це зробити. Тому – швидко–швидко помішали і закрили. І так декілька разів.
Під час вимішування суміші треба оцінити ситуацію на предмет сухості-
вологості. І якщо, на ваш погляд, суміш сухувата, що досить прогнозуємо, то
треба додати води.
Після цього залиште красуню закуску
відпочивати та гармонізуватися. Можете відправити її в холодильник чи на
прохолодний балкон прямісінько на всю ніч. А вранці, знову гарненько перемішайте та розфасуйте закуску по банках. Виготовленої продукції незбагненної краси та
користі вистачить і вам, і вашим близьким та рідним до яких ви обов’язково завітаєте.
Чи не так?
Фото автора.
Білий хрін з білим корінням:
http://cook-health.blogspot.com/2016/03/blog-post_66.html
Хріновина з буряком та айвою:
http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_44.html
Коментарі
Дописати коментар