Жовтий хрін




Закуску з хрону краще виготовляти самотужки. Ось так, – взяти, зібратись і зробити. Зате потім будете собою гордитись. До того ж, ви можете зробити хрін незбагненної краси, небаченого до сих пір окрасу і викликати непідробний подив і захват у своїх гостей, рідних та близьких. Та що там подив гостей, коли вам самому буде пренадзвичайно розприємно витягати баночку хрону незбагненної краси із холодильника і викладувати  його  зверху на салати, тушковані овочі чи яєчню або на бутерброди… Неначе сонце з’являється на кухні в тарілці, а з ним і вся його величезна, нічим незаміминима користь для нашого здоров’я.




То щож нам знадобиться для того, щоб зробити корисну жовту закуску незбагненної краси?

А для цього всого-на-всього треба:
-      корінці хрону (3-4шт)
-      корінець петрушки,
-      корінець пастернаку,
-      корінець селери (половинку),
-      лимон
-      куркума
-      сіль

 Всі корінці помити і підготувати до переробки у м’ясорубці – нарізати невеличкими шматочками. Потім прокрутити у м’ясорубці, змішати та накрити посудину. Вичавити сік з лимону, процідити. В сік додати пів чайної ложки солі і розмішати. Додати в посудину з корінцями сік із сіллю і порошок куркуми (строго на око), перемішати. Треба не забувати, що мішати вам довго не прийдеться, кріпкі фітонциди хрону не дадуть вам це зробити. Тому – швидко–швидко помішали і закрили. І так декілька разів. Під час вимішування суміші треба оцінити ситуацію на предмет сухості- вологості. І якщо, на ваш погляд, суміш сухувата, що досить прогнозуємо, то треба додати води.
Після цього залиште красуню закуску відпочивати та гармонізуватися. Можете відправити її в холодильник чи на прохолодний балкон прямісінько на всю ніч. А вранці, знову гарненько перемішайте та розфасуйте закуску по банках. Виготовленої продукції незбагненної краси та користі вистачить і вам, і вашим близьким та рідним до яких ви обов’язково завітаєте. Чи не так?



Здоров'я вам та вашим близьким!

Фото автора.

Білий хрін з білим корінням
http://cook-health.blogspot.com/2016/03/blog-post_66.html

Хріновина з буряком та айвою
http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_44.html










Коментарі

Популярні публікації