Гарбузовий суп-пюре
Гарбузовий суп-пюре - смакота неймовірна. Особливо, навесні, після великої перерви з часів осіннього гарбузового сезону.
Де ж взяти гарбуз о цій порі? В супермаркетах його не знайдеш…
Шукати треба у бабульок на базарі. А може ви запаслись цілим екземпляром з осені і забули, а він лежить собі тихенько на балконі?
От я, як запаслива хазяйка, проводжу цілеспрямовану довгострокову гарбузяну політику – закупаю з осені декілька непошкоджених симпатичних екземплярів середньої величини і даю їм притулок у себе на балконі, регулярно інспектуючи їхній стан.
Особливу цінність набуває гарбуз нід час Великого Посту, який традиційно проходить навесні. От тут уже можна побалувати себе стравами із гарбуза...
Найперша і найлегша страва, яку можна приготувати о цій порі - це суп-пюре.У квітні вже тепліше, ніж зимою, але ж і не так тепло, як улітку. В квартирах уже відключили опалення, а нічна температура, позаяк, іноді опускається до +5 градусів по Цельсію. І в такій кліматичній ситуації дуже хочеться гарячого супчику...
А робиться він легше легкого!
Розрізаємо гарбуз навпіл, потім ще раз навпіл, потім нарізаємо продовгуватими скибочками і вже з них зрізаємо шкірку і м'якоть серединки, яка вже нас не цікавить. Потім продовгуваті скибочки нарізаємо на мілкіші кусочки, зсипаємо в кастрюлю з товстим дном, добавляємо трохи водички і ставимо на плиту. Я спочатку доводжу до кипіння, а потім ставлю на мінімальний вогник, на якому мій гарбуз мліє і тушиться. Мліє він у мене, щоб не збрехати, напевно, хвилин 40-60.
Після цього я добавляю сіль та гарний пекучий червоний перець (не багато), озброююсь погружним блендером і перетворюю гарбузяну масу в ніжне пюре, прямо в кастрюлі. Все. Ну, ще можна попробувати на смак. Може вам захочеться ще чогось добавити...
Розливаєте в тарілки цей радісний оранжевий супчик і з великим моральним задоволенням споживаєте, не забувши дадати кусочок доброго вершкового масла (сподіваюсь, що воно у вас буде 82,5% жирності)...
Здоров'я Вам та Вашим близьким!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар