Шипшиновий кисіль із столітником




Якщо у вас дома росте така кімнатна рослина як столітник, то ви можете в домашніх умовах приготувати чудовий лікувальний напій із шиповнику та гілочок столітнику.  Зрізаємо найнижчі, найдоросліші листочки.

Спеціалісти говорять, що особливими лікувальними властивостями володіють гілочки трьохлітньої рослини. А також лікувальні властивості посилюються, якщо гілочки зрізати та положити відлежуватись у холодильник на 7-14 днів. За цей час у гілочках столітнику пройде процес ферментації,   який посилить біологічні властивості рослини і вона набуде властивостей біогенного стимулятору.

Біогенні стимулятори - речовини, що утворюються в ізольованих тканинах тваринного і рослинного походження в процесі пристосування їх до несприятливих умов середовища і володіють біологічною активністю. Біогенні стимулятори спричиняють стимулюючу дію на обмін речовин, активують захисні і регенераторні функції організму. Хімічна будова і механізм дії біогенних стимуляторів до кінця не з'ясовані. Відзначено, що в ізольованих тканинах, які перебували в несприятливих умовах існування, відбувається накопичення карбонових кислот і амінокислот, що володіють високою біологічною активністю.

Зробивши шипшиновий кисіль, технологію приготування якого я описувала у цій статті: http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_25.html, 
нарізаємо підготовлені гілочки столітника невеличкими скибочками, додаємо меду  (на противагу до гіркого смаку алое), додаємо трохи шипшинового кисіля та збиваємо всю масу погружним блендером. Я ще примудрилась додати туди половину чайної ложки куркуми (щоб життя малиною не здавалось). Якщо вам не подобаються кусочки шкірки столітника, які можуть попадатись у напої, то процідіть масу через мілке сито, а потім з'єднайте з усією масою кисіля та перемішайте. 

Таким чином, ви приготуєте дуже вітамінний лікувальний напій, який допоможе нам бути у формі під час весняного авітамінозу. Оскільки такий напій містить страшенну кількість корисних речовин, і тягне на почесне звання "лікарський засіб", то я б рекомендувала приймати його не більш ніж одну невелику чашечку за 15 хвилин до їжі (а для малечі і того менше), або між прийомами їжі. Напій може зберігатися у холодильнику протягом трьох діб.
Якщо ви запарите пів-літрову баночку шипшини для цього напою, то у вас вийде десь з півтора літри готового шипшиново - столітникового кисіля. 

Напій універсальний. Його можна використати також для масок на обличчя. Для цього вистачить всього одної столової ложки, а користі від нанесення на шкіру обличчя принесе багато. Маску на обличчі тримайте не більше 10 хвилин, бо розчин надзвичайно активний.





Здоров'я Вам та Вашим близьким!

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації