Шипшиновий кисіль із столітником
Якщо у вас дома
росте така кімнатна рослина як столітник, то ви можете в домашніх умовах
приготувати чудовий лікувальний напій із шиповнику та гілочок столітнику. Зрізаємо найнижчі,
найдоросліші листочки.
Спеціалісти говорять, що
особливими лікувальними властивостями володіють гілочки трьохлітньої рослини. А
також лікувальні властивості посилюються, якщо гілочки зрізати та положити
відлежуватись у холодильник на 7-14 днів. За цей час у гілочках столітнику
пройде процес ферментації, який посилить біологічні властивості рослини і вона набуде властивостей біогенного
стимулятору.
Біогенні стимулятори - речовини, що утворюються в ізольованих
тканинах тваринного і рослинного походження в процесі пристосування їх до
несприятливих умов середовища і володіють біологічною активністю. Біогенні стимулятори
спричиняють стимулюючу дію на обмін речовин, активують захисні і регенераторні
функції організму. Хімічна будова і механізм дії біогенних стимуляторів до кінця не
з'ясовані. Відзначено, що в ізольованих тканинах, які перебували в
несприятливих умовах існування, відбувається накопичення карбонових кислот і
амінокислот, що володіють високою біологічною активністю.
Зробивши шипшиновий кисіль, технологію приготування якого я
описувала у цій
статті: http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_25.html,
нарізаємо підготовлені гілочки столітника невеличкими скибочками,
додаємо меду (на противагу до гіркого смаку алое), додаємо трохи
шипшинового кисіля та збиваємо всю масу погружним блендером. Я ще примудрилась
додати туди половину чайної ложки куркуми (щоб життя малиною не здавалось).
Якщо вам не подобаються кусочки шкірки столітника, які можуть попадатись у
напої, то процідіть масу через мілке сито, а потім з'єднайте з усією масою
кисіля та перемішайте.
Таким чином, ви приготуєте дуже вітамінний лікувальний
напій, який допоможе нам бути у формі під час весняного авітамінозу. Оскільки
такий напій містить страшенну кількість корисних речовин, і тягне на почесне
звання "лікарський засіб", то я б рекомендувала приймати його не
більш ніж одну невелику чашечку за 15 хвилин до їжі (а для малечі і того
менше), або між прийомами їжі. Напій може зберігатися у холодильнику протягом
трьох діб.
Якщо ви запарите пів-літрову баночку шипшини для цього напою, то у
вас вийде десь з півтора літри готового шипшиново - столітникового
кисіля.
Напій універсальний. Його можна використати також для масок на
обличчя. Для цього вистачить всього одної столової ложки, а користі від
нанесення на шкіру обличчя принесе багато. Маску на обличчі тримайте не більше
10 хвилин, бо розчин надзвичайно активний.
Здоров'я Вам та Вашим близьким!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар