Цукерки з горіхамим, амарантом та спеціями
Зробивши темні шоколадні цукерки, захотілось виробити якісь інші, різнокольорові і трохи з іншим смаком. Згадалось мені як син привіз із Кореї солодкі цукерки з перцем. І перець той був такий злий, що я вирішила залишити цукерки для того, щоб пригощати ними гостей і дивитись в їхні широко розкриті від здивування очі...
Коли робила свої перші цукерки зі спеціями, то рука тремтіла і я, каюсь, спецій положила замало. Тепер то я знаю, що треба класти злий перець, але ж перший раз було страшнувато і я приготувала всього 1,5 ложки порошку імбиру. Вкрай, вкрай малувато, наступного разу додам в 2 чи 3 рази більше імбиру та ще і перцю червоного гострого...
Замість керобу в якості наповнювача вирішила взяти амарантовий шрот, тому що він світлий і він у мене був в наявності. Купляла його в Еко Лавці. При виробленні цукерок багато хто використовує сухе молоко, але я противник коров'ячого молока і намагаюсь шукати альтернативні рішення.
Що пишуть про шрот із амаранту?
Шрот - це перемелене насіння рослин, з яких спочатку
віджимають масло. Він являється дієтичним засобом, який поліпшує і активізує функції і
моторику кишечника.
Амарантовий
шрот має
виражений
профілактичний
і лікувальний
ефект. Клінічний досвід показав, що багатий його склад, властивий тільки амаранту, надає профілактичну протиракову, противосклеротичну,
протизапальну дію. Відновлює формулу крові, виводить радіонуклєїди,
насичує клітини крові киснем, має гепатопротекторну та
імуномодулюючу дію.
Вже тільки цього достатньо для того, щоб включити цей продукт в склад наших кулінарних виробів, чи то, смачних солодких пілюль...
Отже, я приготувала такі інгредієнти:
- какао-масло - 100г
- амарантовий шрот - 70г
- мед - 2 столових ложки
- горіхи
- імбир (порошок) - 1,5 чайні ложки
Процес приготування надзвичайно простий. Какао масло будемо розплавляти на водяній бані. Глибоченьку скляну салатницю, з маслом какао всередині, ставимо зверху на каструлю з водою і починаємо потихеньку підігрівати. Нікуди не поспішаємо, до кипіння не доводимо, просто підігріваємо. Куски какао масла можна не дрібнити, вони поступово розплавляться і так.
Поступово додаєм амарантовий шрот, імбирний порошок та мед, гарненько вимішуємо. Досить швидко маса почала гуснути і прийшлось дуже хутко наповнювати форми для цукерок з допомогою медичного шприца. Поки я заповнила одну форму, помістивши туди волоський горіх, то залишок маси у салатниці загус і в шприц уже не набирався.
Тоді я вирішила додати ще амарантового шроту, меду та куркуми і вимісити густу масу. Какао масло не дуже хотіло вмішуватись у однорідну масу, але в кінці кінців здалось. Чайною ложечкою розложила цукрову масу по формочках і зверху просто положила горішки.
- імбир (порошок) - 1,5 чайні ложки
Процес приготування надзвичайно простий. Какао масло будемо розплавляти на водяній бані. Глибоченьку скляну салатницю, з маслом какао всередині, ставимо зверху на каструлю з водою і починаємо потихеньку підігрівати. Нікуди не поспішаємо, до кипіння не доводимо, просто підігріваємо. Куски какао масла можна не дрібнити, вони поступово розплавляться і так.
Поступово додаєм амарантовий шрот, імбирний порошок та мед, гарненько вимішуємо. Досить швидко маса почала гуснути і прийшлось дуже хутко наповнювати форми для цукерок з допомогою медичного шприца. Поки я заповнила одну форму, помістивши туди волоський горіх, то залишок маси у салатниці загус і в шприц уже не набирався.
Тоді я вирішила додати ще амарантового шроту, меду та куркуми і вимісити густу масу. Какао масло не дуже хотіло вмішуватись у однорідну масу, але в кінці кінців здалось. Чайною ложечкою розложила цукрову масу по формочках і зверху просто положила горішки.
Я абсолютно не знала що то за цукерки в мене вийдуть, але вони вийшли такі смачні, що не передати словами. За смаком і консистенцією вони трохи схожі на халву, мілкодисперсну...
Із цікавості зважила всі цукерки цієї партії і вони затянули майже на 300 грам, 100г в них - це масло какао.
Все-таки, цукерка у формі сердечка дуже симпатична.
І, якщо ви робите цукерки комусь на подарунок, то така форма несе ще і дуже важливе смислове навантаження...
Солодкі ліки для профілактики різних захворювань... особливо, серцевих...
З такою коробочкою веселіше жити. Можна побалувати себе, своїх рідних і друзів, але не дуже часто, - бажано, тільки на свята і в прохолодну пору року.
Шоколадні цукерки з маслом какао та керобу:
Шоколадні цукерки- http://cook-health.blogspot.com/2017/02/blog-post.html
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар