Творожна запіканка
Продукти:
- творог 200 г
- яйце 1 шт
- цукор 1 ч. ложка (або 1столова, для солодкоїжок)
- кукурудзяна мука (дрібного помолу) 1 чайна ложка з верхом
- ізюм (або в'ялена журавлина) 1 жменька
- куркума (за бажанням)
Це продукти на кожні 200г творога. Зазвичай запіканку роблю у 3 таких порцій.
Це продукти на кожні 200г творога. Зазвичай запіканку роблю у 3 таких порцій.
Продукти всі ті ж, що і на сирники. Абсолютно. Але муки тут можна положити менше. А муки менше, то і запіканочка - ніжніша.
Хочете - робите сирники, хочете - запіканку. Але, після того, як я спробувала зробити запіканку, робити сирники охота пропала. Сирники треба зліпити, обжарити, перевертати, і майже невпинно знаходитися коло тої сковороди. А запіканка - зложили всю масу в форму, поставили в духовочку, прогріту до 150 градусів, через 20 -25 хвилин виключили.
Хочете - робите сирники, хочете - запіканку. Але, після того, як я спробувала зробити запіканку, робити сирники охота пропала. Сирники треба зліпити, обжарити, перевертати, і майже невпинно знаходитися коло тої сковороди. А запіканка - зложили всю масу в форму, поставили в духовочку, прогріту до 150 градусів, через 20 -25 хвилин виключили.
Що менше роботи, то одне, а що ломтик запіканочки мені здався смачнішим за сирник, то ще й зовсім інше. Так часто буває, один і той же продукт нашинкований по іншому, або по іншому приготовлений, має зовсім інший смак.
На верхній світлині дві запіканки. Експериментувала з добавками.
Тут треба сказати, що можна поекспериментувати із різними видами творогу. В мене у цих запіканках теж був різний творог, куплений в різних місцях. І від цього, в основному, різний смак у запіканок.
Зліва на самому верхньому фото - запіканка з продуктами, що в рецепті, з невеликою кількістю цукру. Вона вийшла ніжною, чимось схожа на молозиво (та ще й з ізюмчиком). Мій трьохрічний внук навертав її з задоволенням.
Справа - без ізюму і цукру, а з двома дрібками солі, трохи перчику, трохи порошку імбиру, трохи куркуми. Думалось мені, що буде схоже на твердий сир, він же ж теж солений. Але на прикладі цих запіканок я зрозуміла остаточно і безповоротьо, що мій організм сіль переносить набагато гірше ніж цукор. І якщо я вранці поїм чогось соленого, то в мене цілий день залишається відчуття обпаленого язика і слизистих оболонок рота. Коротше, запіканка з сіллю мені не сподобалась. І внуку я її, навіть, не запропонувала. А самі, звичайно, ж з'їли, із сметанкою та чайком.
Змагання виграла, поки що, солоденька!
Тут треба сказати, що можна поекспериментувати із різними видами творогу. В мене у цих запіканках теж був різний творог, куплений в різних місцях. І від цього, в основному, різний смак у запіканок.
Зліва на самому верхньому фото - запіканка з продуктами, що в рецепті, з невеликою кількістю цукру. Вона вийшла ніжною, чимось схожа на молозиво (та ще й з ізюмчиком). Мій трьохрічний внук навертав її з задоволенням.
Справа - без ізюму і цукру, а з двома дрібками солі, трохи перчику, трохи порошку імбиру, трохи куркуми. Думалось мені, що буде схоже на твердий сир, він же ж теж солений. Але на прикладі цих запіканок я зрозуміла остаточно і безповоротьо, що мій організм сіль переносить набагато гірше ніж цукор. І якщо я вранці поїм чогось соленого, то в мене цілий день залишається відчуття обпаленого язика і слизистих оболонок рота. Коротше, запіканка з сіллю мені не сподобалась. І внуку я її, навіть, не запропонувала. А самі, звичайно, ж з'їли, із сметанкою та чайком.
Змагання виграла, поки що, солоденька!
Коментарі
Дописати коментар