Сочевичний млинець


сочевиця червона  - 140г
томатна паста        - 1-2 столових ложок 
часник                     - 3 - 4 дольки
цибуля                     - 1 маленька, або ж кусочок
гарбуз (або яблуко)- декілька кусочків
сіль                          - дрібка
перець                     - 1/3 ч. ложки
куркума                    - 1 ч. ложка
імбир                        - 1/2 ч. ложки
яблучний уксус (або лимонний сік) - 1-2 ст.ложки

Сочевичний млинець, випічка, без борошна, без яєць, без казеїну, без дріжджів, випічка без цукру, чечевичный блин

Щоб зробити млинець до сніданку, треба звечора замочити сочевицю.
140г сочевиці червоної заливаємо водою і даємо можливість гарненько підготуватись до вживання, залишаємо настоюватись на ніч.

Вранці, воду зливаємо і у чашу блендеру додаємо всі інші продукти. Доливаємо чистою водою, так щоб вона закрила всі продукти, води піде десь під 200 г. Збиваємо все в блендері і виливаємо на змащений кокосовою олією деко.

Випіканню на пательні під кришкою млинець теж піддається. Тільки тут треба набратися терпіння і слідкувати щоб не підгорів, тай перевертати його важче ніж той що випікається в духовці. Але все можливо. З такої кількості продуктів виходить один млинець на круглому деко, 30 см у діаметрі, та один на сковорідці.

Сочевичний млинець, випічка, делікатна кулінарія, сочевиця, без борошна, без яєць, без казеїну, без дріжджів, випічка без цукру, чечевичный блин

Що ми за млинець випекли? 

Сочевиця.

Сочевиця дуже корисна. У ній є, практично, всі поживні речовини, потрібні для роботи нашого організму. В 100 г продукту міститься близько 50 г вуглеводів, 24 г рослинного білка, котрий, до речі, набагато ліпше й швидше засвоюється організмом, ніж тваринний. До її складу входять такі мікроелементи, як йод, залізо, бор, марганець, цинк, кальцій, фосфор, кобальт, магній тощо. Багата сочевиця й на вітаміни, зокрема А, В1, РР (ніацин), В2, фолієву кислоту.
Сочевичний млинець, випічка, без борошна, без яєць, без казеїну, без дріжджів, випічка без цукру, чечевичный блин
Крім того, вона містить велику кількість ізофлавонів – речовин, які допомагають у разі остеопорозу, клімактеричного синдрому й мають метаболічні й антиканцерогенні властивості. До того ж, сочевиця підвищує імунітет, сприяє кровотворенню і завдяки високому вмісту клітковини нормалізує роботу травної системи.
Сочевицю можна вважати «найчистішим» продуктом, оскільки вона абсолютно не вбирає шкідливі речовини з навколишнього середовища, тобто не накопичує жодних токсичних елементів, нітратів і радіонуклідів.

Деякі вчені стверджують, що вживання в їжу сочевиці та квасолі хоча б тричі на тиждень, - зменшує ризик виникнення невеликих утворень на кишкових стінках - поліпів, які з часом можуть перетворитися на злоякісні.


Друге - у нашому млинці багато спецій (а можна додати і ще більшге ніж в рецепті, прислухайтесь до себе). 

Третє - стратегічний компонент томатної пасти - Лікопен — пігмент з групи каротиноїдів, могутній антиоксидант. Найкраще лікопен засвоюється з термічно оброблених продуктів: томатний сік, соуси та кетчуп є кориснішими, ніж салат із помідорів. Епідеміологічними дослідженнями встановлено, що для людей з високим показником лікопену в крові ризик захворювань на деякі види раку та серцево-судинні захворюванння знижується.

Сочевичний млинець, випічка, без борошна, без яєць, без казеїну, без дріжджів, випічка без цукру, чечевичный блин

Отак, сяде ваш чоловік снідати, а ви йому - салатик з гарячим сочевичним млинчиком...

 А він так, грізно бровою поведе і скаже:
 - Ну..., і де тут білок?
А ви йому:
 - Ось, у млинчику... 
А він вам, з підозрою: 
- І що, млинець без глютену? 
А ви йому, скромно так:
- Без глютену... 
 - І без борошна, і без яєць, і без казеїну, і без дріжжів, і без цукру..."
 - Невже...!?!
- Так, - скромно відповісте ви йому.
- ...А ще, він з лікопенчиком... Ось!


Коментарі

Популярні публікації