Творожно-вівсяні печеньки
300 г творогу
150 г вівсяних пластівців
1 яйце
50 г вершкового масла (як на мене, то і 30 г достатньо)
1,5 ст. ложки цукру
0,5 ч.ложки гашеної соди
ізюму жменька (або в'яленої клюкви)
сіль за бажанням (я робила без солі)
Творог, яйце, цукор розмішала в посудині з допомогою ручного блендеру.
Додала вівсяні пластівці та соду з ізюмом. В кінці влила розтоплене вершкове масло.
Тісто в мене вийшло туге, так що прийшлось додати трохи сметани. А чому воно вийшло густим догадалась тільки коли сіла писати рецепт. Я прорахувалась з кількістю вівсяного борошна і взяла його значно більше.
Але ж, в кінці кінців печенюшки вийшли добренькі, всім сподобались.
Вони не такі солодкі як вівсяне печиво із магазину, тому, хто любить солоденьке, треба в тісто додати більше цукру.
У вівсяному зерні теж є глютен. Але він трохи інший чим пшеничний. І у кого не дуже виражена реакція на глютен, той може залишити вівсянку в раціоні.
Ліпити печенюшки з такого тіста одна насолода. Спочатку столову ложку тіста скатуємо у шарики, а потім розплющуємо. Деко нічим не змащуємо бо тісто достатньо жирне.
Випікати треба уважно. В всіх у нас різні духовки, а ці печенюшки рум'яняться швидко. Я свої випікала на 150 градусах 20 хвилин, потім зменшила до 100 градусів, потримала 10 хвилин і виключила духовку. А незабаром вони почали підгорати в уже виключеній духовці. То я їх швиденько вийняла звідти.
Частину тіста повкладала у силіконові формочки. Форми маслом не змащувала.
Додала вівсяні пластівці та соду з ізюмом. В кінці влила розтоплене вершкове масло.
Тісто в мене вийшло туге, так що прийшлось додати трохи сметани. А чому воно вийшло густим догадалась тільки коли сіла писати рецепт. Я прорахувалась з кількістю вівсяного борошна і взяла його значно більше.
Але ж, в кінці кінців печенюшки вийшли добренькі, всім сподобались.
Вони не такі солодкі як вівсяне печиво із магазину, тому, хто любить солоденьке, треба в тісто додати більше цукру.
У вівсяному зерні теж є глютен. Але він трохи інший чим пшеничний. І у кого не дуже виражена реакція на глютен, той може залишити вівсянку в раціоні.
Ліпити печенюшки з такого тіста одна насолода. Спочатку столову ложку тіста скатуємо у шарики, а потім розплющуємо. Деко нічим не змащуємо бо тісто достатньо жирне.
Випікати треба уважно. В всіх у нас різні духовки, а ці печенюшки рум'яняться швидко. Я свої випікала на 150 градусах 20 хвилин, потім зменшила до 100 градусів, потримала 10 хвилин і виключила духовку. А незабаром вони почали підгорати в уже виключеній духовці. То я їх швиденько вийняла звідти.
Частину тіста повкладала у силіконові формочки. Форми маслом не змащувала.
Коментарі
Дописати коментар