М'ясна запіканка з овочами


Ідея приготування м'ясної запіканки прийшла мені в той час коли у мене в холодильнику стояв готовий м'ясний фарш з овочами для котлет. 

Котлетки м'ясні:

https://cook-health.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html
(М'ясну індюшину вирізку розріжте на невеликі кусочки, овочі також. Пропустіть все через м'ясорубку, поперчіть, посоліть, додайте яйце. На 1 кг фаршу - 2 яйця. Овочі можна класти любі - моркву, корінь селери, гарбуз, перець, цибулю, часник. На 1 кг фаршу від 400 до 800 г овочей)

Там був сирий індичий фарш, перекручені на м'ясорубку сирі овочі, яйце, сіль, перець. І от я подумала, яка це потужна ідея - не возитися, як Попелюшка, з безліччю маленьких котлеток, а взяти звалити весь фарш в одну посудину, засунути в духовку та й випекти все разом! І так мені захотілось це зробити, що я взяла і зробила!


Спочатку пекла 20 хв на 175 градусах у закритій формі, щоб запіканка була соковитіша. Потім зняла верхню форму і попекла ще 20 хв на 120 градусах. І залишила у теплій духовці хвилин на 40.


Запіканка вийшла на славу! Соковита, ніжна! І була вона, навіть, смачніша за котлетки. Порізана на шматочки - не розпадалася.


Почитавши інтернет на тему м'ясних запіканок, я просто здивувалась, як люди можуть ускладнювати собі життя. Дехто для запіканки пасерує цибулю з овочами і відварює м'ясо. Навіщо? Дехто запікає її з крупами...

М'ясо з овочами - класика жанру! Більше нічого не треба, окрім яйця зі спеціями. А то може і без яйця обійтись? Треба якось спробувати...


Запіканочка тане в роті! 
Райська насолода! Якщо ви її не пересолите...
В нашій сім'ї її зацінили всі - від мала до велика.


Можна робити варіації  з різними фаршами та різними овочами.




Коментарі

Популярні публікації