Сирники з кукурудзяним борошном

без глютену, делікатна кулінарія, борошно кукурудзяне, сирники, безглютенова дієта

Продукти:

- творог (домашній)  200 г
- яйце                        1 шт
- цукор                       1 ч. ложка
- кукурудзяна мука (дрібного помолу)  1 ст. ложка у тісто і 1 для формування
- ізюм                         1 жменька
- куркума (за бажанням)

Такі сирники можна рекомендувати тим, хто знаходиться на безглютеновій дієті і не страждає непереносимістю молочних продуктів, яєць та цукру. Цукру взято мінімальну порцію, але ж можна і, взагалі, обійтись без нього.

Випікати на пательні, змащеній кокосовим маслом на середньому вогнику, вчасно перевертаючи, не даючи сильно засмажитись. В кінці, накрити кришкою і залишити трохи попаритись. Сирнички робимо невеликі, бо вони дуже ніжні, адже ми замісили їх з мінімумом муки. І перевертати їх треба обережно. І далеко не відходити від пательні, щоб не відволіктися надовго, ато ж можна прозівати як вони вже й підгорять.

Сирники на кукурудзяній муці виходять  нічим не гірші за сирників на пшеничній муці, на тій, що з глютеном... Звичайно, на пшеничній муці сирники м'якіші, особливо ця різниця відчувається, коли вони охолонуть. 
Але яка ціна тієї ніжності? 
На кону - здоров'я. 

Якщо холодні сирники здаються вам не такими м'якими як би хотілось - підігрійте їх на пательні на невеликому вогнику під кришечкою.
І буде вам щастя!


без глютену, делікатна кулінарія, борошно кукурудзяне, сирники, безглютенова дієта

Коментарі

Популярні публікації