Сирники з кукурудзяним борошном
- творог (домашній) 200 г
- яйце 1 шт
- цукор 1 ч. ложка
- кукурудзяна мука (дрібного помолу) 1 ст. ложка у тісто і 1 для формування
- ізюм 1 жменька
- куркума (за бажанням)
Такі сирники можна рекомендувати тим, хто знаходиться на безглютеновій дієті і не страждає непереносимістю молочних продуктів, яєць та цукру. Цукру взято мінімальну порцію, але ж можна і, взагалі, обійтись без нього.
Випікати на пательні, змащеній кокосовим маслом на середньому вогнику, вчасно перевертаючи, не даючи сильно засмажитись. В кінці, накрити кришкою і залишити трохи попаритись. Сирнички робимо невеликі, бо вони дуже ніжні, адже ми замісили їх з мінімумом муки. І перевертати їх треба обережно. І далеко не відходити від пательні, щоб не відволіктися надовго, ато ж можна прозівати як вони вже й підгорять.
Сирники на кукурудзяній муці виходять нічим не гірші за сирників на пшеничній муці, на тій, що з глютеном... Звичайно, на пшеничній муці сирники м'якіші, особливо ця різниця відчувається, коли вони охолонуть.
Але яка ціна тієї ніжності?
Коментарі
Дописати коментар