Морозиво

Що найбільше хочеться у спеку?
Охолонути!

Отже, робимо морозиво!
Морозиво не просте, а корисне!


Шоколадне морозиво, морозиво без лактози, морозиво з кокосовим молоком, lactose free , кероб,

В мене заміс був такий:

банан -1 шт (100г)
полуниця - 200 г
кокосове молоко - 150 г
кокосова олія - 50 г
кероб - 50 г


Шоколадне морозиво, морозиво без лактози, морозиво з кокосовим молоком, lactose free , кероб,

Якщо немає готового кокосового молока, або кокосових сливок (продукти у наших широтах ще рідкісні) можна його зробити із кокосової стружки. Замочити декілька столових ложок стружки у воді на ніч, або на декілька годин. Потім збити у блендері і процідити.

Нерафіновану кокосову олію трохи підігріти, якщо вона стояла у вас у холодильнику. Якщо ж ви виймете її із холодильника заздалегідь, то вона при літній спеці і сама стане рідкою.

Кероб просіяти через сито, тому що він любить збиватись у комочки.


Шоколадне морозиво, морозиво без лактози, морозиво з кокосовим молоком, lactose free , кероб,

Всі продукти змішуємо у блендері і розливаємо у формочки для мороженого. Палички, щоб стояли рівно у формочках, треба вставити значно пізніше після того. як відправите форми в морозилку. Якщо віткнути зразу - вони можуть похилитись в різні боки. Я свої палички віткнула у формочки аж через 50 хвилин перебування формочок у морозильній камері. 

Залишки можна позаливати у інші силіконові форми для випічки. Буде як знахідка, коли все мороженко на паличках приговорите... 


Шоколадне морозиво, морозиво без лактози, морозиво з кокосовим молоком, lactose free , кероб,

Дуже цікаве вийшло на смак. В міру солоденьке, в міру кисленьке та шоколадненьке. Наступного разу спробую збільшити долю кокосового масла, воно може бути жирнішим.

По консистенції воно тверденьке, але це тільки на руку, тому що можна лизати тільки і  уникнути небезпеки переохолодження ротової порожнини і горла.

Звісно, багато різних рецептів морозива і тут ціле поле для експериментів. 

От, недавно опробували морозиво із таких інгредієнтів:

фініки (без кісточки) - 200г
суниця - 400 г
кокосове молоко - 250 г
кокосова олія - 100 г

кероб - 50 г

морозиво вийшло більш жирнішим і більш солодшим. Не важкор здогадатися, що за рахунок фініків.
Із такої кількості продуктів вийшло багато пюре, тому частину пюре, що не ввійшла до форм для мороженого, заморозила в окремому судочку, а коли з'їли все морожене на паличках, судочок розморозила і залила нову партію морозива. Дуже зручно.

Шоколадне морозиво, морозиво без лактози, морозиво з кокосовим молоком, lactose free , кероб,

Далі буде...

Коментарі

Популярні публікації