Білий хрін з білим корінням



Не покидаю робити хвалу цьому розчудовому корінцю!

Якщо взяти тай прокрутити на м'ясорубці білі корінці - корінець петрушки, корінець пастернаку, половинку головки корнеплоду селери та чотири корінця хрону, то вийде така собі біла коріннева біомаса потужної сили. Додамо до неї сік одного лимону та чайну ложку солі (а може і без солі можна обійтись?). Ще потрібно буде додати водички, щоб приправа наша набула бажаної консистенції (бо коріннячко вже давно із землі і встигло трохи втратити воду)... Як детальніше зробити приправу з хрону описано тут: 
http://cook-health.blogspot.com/2016/02/blog-post_44.html

Приправа "Білий хрін з білим корінням" більш універсальна ніж хрін з буряком, її можна добавляти у різні салати і робити на її основі різноманітні білі та різнокольорові соуси. 

З тих пір, як в нашому холодильнику з'явилась така чудова природна приправа, яка має такі сильні протипаразитарні властивості, у мене з'явилась звичка додавати цю приправу майже до всіх страв, що ми їмо, починаючи з вранішнього салату.

Ось зробили ви вранці салатик. Натерли морковки міленько і яблучко, змішали, додали олійки. Пробуєте, а салат якийсь сухий і не дуже смачний. Ну, так воно і не дивно, на дворі ж уже весна. Морква вже не така соковита як восени була та і яблуко вже не те. Тоді ви берете і виймаєте з холодильника «Білий хрін з білим корінням» та додаєте його в той салат. Можете спочатку додати трохи та перемішати салатик з краєчку, спробувати, як воно вам. А як сподобається, то можна замішати і весь салат з цією приправою. І такий салат смачний стає, такий – м’яко гоструватий на смак. Споживаєте ви той салат і відчуваєте, як ото та сама пероксидаза хрону м’яко наводить порядки у носі, у гайморових пазухах, поступово  підіймається до очей, заповнює лобні пазухи і проходить аж до самої сьомої чакри… 



Ляпота! Бадьорий настрій на ранок  забезпечений!


Їж хрін їдучий, будеш живучий!


Коментарі

Популярні публікації