Капустяний квас з гарбузом та редькою
Чудо чудесне… Напій, приготований самою природою! Живий, красивий,
дуже смачний та дуже корисний!
На 3-х літрову банку вам знадобиться:
капусти - 800 г.
кусочок гарбуза очищений - близько 200 г.
половина редьки чорної або червоної, або ціла - близько 100 г.
води - приблизно 2 літри
Орієнтуйтесь на 0,9 -1,1 кг овочей в сумі на банку.
Овочі треба подрібнити і перемолоти з водою у блендері.
Овочі треба подрібнити і перемолоти з водою у блендері.
У мене чаша блендера 2 літри. Якщо заповнити чашу овочами та додати води, то виходить 1 літр суміші. Таких порцій в мене дві. Зливаю суміш в 3-л банку і додаю води по плечики. Ото і все приготування.
Елегантно, просто і швидко.
Елегантно, просто і швидко.
Якшо ви зробили квас вранці, то на ранок слідуючого дня у вас готовий дуже смачний зброжений овочевий сік.
Якщо у вас в квартирі прохолодно, то банку треба поставити поближче до батареї. Температура впливає на швидкість.
Вранці наступного дня я проціджую квас через сито, не віджимаючи весь сік до щенту. Виходить, десь, 1,5 літри квасу.
Овочевий жмих повертаю знову в банку та доливаю води до 3-х літрів, а іноді тільки до 2-х, щоб був насиченішим. На слідуючий день в мене буде наступна порція квасу. Вона виходить трохи кислішою, але, все одно, смачною.
Квас другого дня віджимаю повністю, тому тут вже виходить 2 літри квасу. Отакий двоступеневий алгоритм приготування квасу у мене. Так мені подобається.
Інші готують трохи інакше - роблять закваску і квасять подовше. Але ж ви робите напій для себе, тому можете робити як вам заманеться...
Овочевий жмих повертаю знову в банку та доливаю води до 3-х літрів, а іноді тільки до 2-х, щоб був насиченішим. На слідуючий день в мене буде наступна порція квасу. Вона виходить трохи кислішою, але, все одно, смачною.
Квас другого дня віджимаю повністю, тому тут вже виходить 2 літри квасу. Отакий двоступеневий алгоритм приготування квасу у мене. Так мені подобається.
Інші готують трохи інакше - роблять закваску і квасять подовше. Але ж ви робите напій для себе, тому можете робити як вам заманеться...
Що ж за напій ми отримуємо в результаті?
- В капустяному соці, а, отже, і в квасі присутні: вітаміни, фолієва кислота, каротиноїди (попередники вітаміну А), мікроелементи (залізо, марганець, калій). Є особливий вітамін, який називають вітаміном U, або метіаміновою сіллю. Він подарував овочу противоульцерагенні властивісті (ульцер - виразка і вітамін U бореться з мікроорганізмами, що викликають виразку шлунку).
- Частину овочевого цукру бактерії перетворюють на молочну кислоту.
- В капустяному соці, а, отже, і в квасі присутні: вітаміни, фолієва кислота, каротиноїди (попередники вітаміну А), мікроелементи (залізо, марганець, калій). Є особливий вітамін, який називають вітаміном U, або метіаміновою сіллю. Він подарував овочу противоульцерагенні властивісті (ульцер - виразка і вітамін U бореться з мікроорганізмами, що викликають виразку шлунку).
- Частину овочевого цукру бактерії перетворюють на молочну кислоту.
- Молочною кислотою харчуються пропіоновокислі бактерії, вони синтезують вітамін B12.
- Бактерії розбирають овочеві білки на більш дрібніші фрагменти, які легко засвоюються організмом.
- Повністю зберігається вітамін
С, при цьому створюються нові вітаміни групи B.
- Багатий хімічний склад капустяного квасу сприятливим чином позначається і на зовнішньому вигляді. Він допомагає зміцнити волосся, шкіру і, навіть, нігті.
- Квас покращує обмін речовин і сприяє схудненню.
Протипоказання одне - індивідуальна непереносимість.
- Квас покращує обмін речовин і сприяє схудненню.
Протипоказання одне - індивідуальна непереносимість.
Смачного!
Ще трохи більше про капустяний квас можна почитати тут:
Ще трохи більше про капустяний квас можна почитати тут:
Капустяний квас -
http://cook-health.blogspot.com/2017/01/blog-post_45.html
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар