ОВОЧЕВИЙ БУЛЬЙОН
Повірите чи ні, що прожила вже більше ніж пів-віку а ще ні разу не
смакувала овочевого бульйону в чистому вигляді? Оце
така тобі халепа! Більш того, рецепти з таким вмістом: «додайте склянку овочевого
бульйону…», - приводили мене в ступор. Це ж що виходить? Зварити овочі, а потім
їх викинути? В голові просто не вкладалось. То я ніколи так і не робила.
Аж тут життя заставило...
Недавно поламався мій організм. А коли він у
мене ламається, я таблетки не п‘ю, уколи не колю, а відправляюсь на
голодовочку. Ну, так, десь, коло 40 деньочків за рік перебуває мій
організм на профілактичному ремонті. Голодовочки у мене не строгі,
попиваю легенький чайок з лимончиком та медком, щоб організм у стрес не вганяти.
А тут щось набридло моєму організму ласувати солоденьким, захотілось йому
солоненького, ну, на край, нейтрального, але щоб смачно було і щоб було гаряче
(бо в квартирі холодрига страшна була, ще опалення не включили).
Згадала я як мама моя перед чисткою печінки
готувала собі кожен день гарну каструльку овочевого бульйону і постувала на
ньому три дні. А я ж ніколи не готувала овочевого бульйону в чистому вигляді
(мабуть, тому, що надзвичайно економна...)).
Для початку взяла троє овочів - моркву, капусту,
кабачок. Нашинкувала, довела до кипіння, настояла. Гаряча каструлька стоїть собі на
плиті, а ти, коли захочеться підкріпитись, береш ополоник, та наливаєш бульйон
у тарілочку через сито. Ляпота! Ти і не їси на голоді, а сита!
Сказати, що овочевий бульйон на голоді дуже
смачний, це нічого не сказати. Це просто... це просто... це цілий Всесвіт
смаків, який хочеться смакувати ще і ще.
І, що головне, що він насичує організм, той втихомирюється і не бунтує, не вимагає негайного виходу із ремонту.
Сьорбаю бульйон вже четвертий день. Готую
овочеву кастрюльку в обід і до кінця дня справляюсь з нею. А вчора, на третій
день голодовочки, з‘їздила на дачу, бо там же купа роботи, - зненацька настав
холод, а в мене помідори не зібрані, шипшина не зібрана, калина не зібрана,
коротше,- фарс-мажор. І я, десь, 8 годин бігала як самошеччя, рятуючи свій урожай...
На плиту поставила каструльку з овочами томитися... Прикладувалась час від часу до неї гаряченької, ріднесенької. Скажу по секрету, я туди ще перчику додала, червоненького, гостренького, пелюсточками, небагато – грамульку. Та ще бурячка, та цибульки та часничку. Це було неперевершено!
На плиту поставила каструльку з овочами томитися... Прикладувалась час від часу до неї гаряченької, ріднесенької. Скажу по секрету, я туди ще перчику додала, червоненького, гостренького, пелюсточками, небагато – грамульку. Та ще бурячка, та цибульки та часничку. Це було неперевершено!
Звичайно, треба регулювати насиченість
бульйону на голодовочці. Бульйон повинен вийти ріденьким, прозорим, інакше буде
солоним, солоним за рахунок природного натрію, що присутній в овочах. Концентрацію бульйону в тарілці завжди можна зрегулювати на свій смак, додавши
водички.
Так, звичайно, у повсякденному житті не
прийде в голову нагодувати себе чи своїх гостей овочевим бульйоном, але на
голодовочці - це саме те, що треба, що би там не казали апологети строгого
голоду на воді або ж зовсім без неї. Не знаю, як кому, а мені ніяк не вдається
зі своїм організмом обходитись по строгому. Приходиться домовлятися, іти на
компроміс.
Тут, головне, виграти час і побути в такому
низькокалорійному режимі якомога довше, не втрачаючи ясної голови, гарного
настрою і активного функціонування організму. Не хочеться сьорбати одну водичку і
лежати без сил під ковдрою. На голодовочці з овочевим бульйоном очищення
організму йде, і розщеплення жирів також, про це свідчать показники на вагах.
Чим не гарний метод? І організм очищається і фігура покращується.
Тож рецепт овочевого бульйону:
Вам знадобляться - овочі та вода.
Берете овочі, які у вас є і до яких у вас
душа лежить, дрібненько їх подрібнюєте, або ножем, або на тертушці та
заливаєте водою. При бажанні, можна додати зелені, перчику, часничку та лаврового
листочку. Нагріваєте на плиті, до кипіння доводити не треба. Наливаєте в тарілку за допомогою ополоника та сита.
Приємних вражень!
А якщо, таки, надумаєте на голодовочку
чкурнути, то спочатку інформаційно підкуйтесь, як там та що. А якщо ніколи не
голодували, то починайте не більш чим з одного дня.
Голодувати чи притримуватись якийсь час
низькокалорійної дієти корисно для здоров‘я, підтверджено Нобелівським
комітетом!
Творчої наснаги вам
та здоров‘я!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар