Салат з вареного буряка та квашеної капусти

Є багато варіацій салатів з вареного буряку, але цей найпростіший, найшвидший у приготуванні та найсмачніший і до того ж, найкорисніший., тому що з квашеною капустою. Солоденький, трохи приварений, тугенький бурячок та кислувата хрумка квашена капусточка як альфа і омега, як тінь і світло, як  інь і ян, доповюють один одного та підсилюють. Сюди не хочеться нічого іншого додати, лише полити правильною олійкою та насолоджуватись.



Як зробити правильну соковиту капусточку? Про це можна дізнатись ось тут: Квашена капуста  - http://cook-health.blogspot.com/2016/01/blog-post_95.html

Як правильно зварити буряк? Просте питання, якому господині не приділяють належної уваги. Мені відомо, що деякі господині варять буряк у воді по 2 години! У нас завжди знаходяться невідкладні справи поки вариться буряк...

Скільки часу варити буряк, щоб зберегти більшість поживних речовин в ньому?  Ми часто просто не замислюємось над цим, а, між іншим, буряк треба варити так же уважно, як і яйця всм'ятку,- лишня хвилина варки і в тебе зовсім не той результат, на який очікував... Я теж тільки  недавно замислилась над тим який  мінімум часу  піддавати буряк температурному впливу, щоб він і сирим не був і не переварився.

Краще за все, зварити буряк на пару. В пароварці, якщо вона є, або за допомогою металевого ситечка з пелюсточками, що розкриваються, поставленого на дно. Таке сито можна поставити в любу каструлю, велику чи маленьку.

Раніше я варила буряк на пару 40 хвилин, а зараз варю 15 і цього, виявляється, досить. Зробила над собою зусилля, щоб перебороти стару звичку варити буряк довго  і зварила всього за 15 хвилин. Після того як виключила плиту, тримаю його під закритою кришкою ще 30 хв або ж  годину.


Коли правильно зварили буряк та правильно заквасили капусточку, то з якою ж насолодою будете їсти той красивий та корисний салат!

Бурячок почистити та натерти на крупній тертушці, додати капусти, полити олійкою, перемішати і подавати на стіл.

Звичайно, до цієї основи можна додати і приварену моркву, якщо її зварити разом з буряком. Хто любить, той додасть цибульки чи часничку... Не зайві тут будуть і спеції. Але ж, ця солодка парочка являє собою довершену композицію, яку важко зробити ще довершенішою...


Чим простіша страва, тим вона корисніша. 

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації