Полунично-мандариновый пунш
Ось уже і останній місяць зими.
Скоро весна, а там і літечко.
І найперша ягода наприкінці весни – полуниця.
Якщо у вас у морозильній камері знаходяться
літні заморожені ягоди, то виймайте їх скоріш, бо вже пора. А коли ж їсти
заморожену полуницю, як не в останній місяць зими. Якщо про неї забути, то вона
може з повним успіхом долежати до нового врожаю, а нам таке треба?
Пропоную вам зробити пунш із полуниці з таким
зимовим фруктом для нас, як мандарин.
Полуницю розморозити, мандарин очистити від
шкірки та кісточок. Подрібнити блендером. Спочатку пдрібнити гарненько мандарин з невеликою кількістю води, потім додати полуницю. Якщо захочеться солодшого смаку, то
добавте меду. Якщо захочеться рідшої консистенції, то добавте води.
Розливайте в бокали та насолоджуйтесь,
пригощайте рідних та близьких.
Трохи цікавого:
Пунш вперше з'явився в Індії, назва походить від хінді panch («п'ять»)
. Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, цукру, лимонного соку, гарячої
води і чаю.
Існує безліч відхилень від традиційного пуншу. Наприклад: він може
подаватися охолодженим, в нього можуть бути додані інші інгредієнти (мед, чай, скибочки
фруктів), замість рому може використовуватися інший міцний напій (коньяк, бурбон).
Пуншем також може називатися і безалкогольний коктейль з різних фруктових
напоїв, свіжих і консервованих ягід і фруктів.
Будемо пити фруктово-ягідні пунші та здоровіти! J
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар