Полунично-мандариновый пунш


Ось уже і останній місяць зими.
Скоро весна, а там і літечко.
І найперша ягода наприкінці весни – полуниця.
Така смачна, така жаданна!



Якщо у вас у морозильній камері знаходяться літні заморожені ягоди, то виймайте їх скоріш, бо вже пора. А коли ж їсти заморожену полуницю, як не в останній місяць зими. Якщо про неї забути, то вона може з повним успіхом долежати до нового врожаю, а нам таке треба?

Пропоную вам зробити пунш із полуниці з таким зимовим фруктом для нас, як мандарин.
Полуницю розморозити, мандарин очистити від шкірки та кісточок. Подрібнити блендером. Спочатку пдрібнити гарненько мандарин з невеликою кількістю води, потім додати полуницю. Якщо захочеться солодшого смаку, то добавте меду. Якщо захочеться рідшої консистенції, то добавте води.
Розливайте в бокали та насолоджуйтесь, пригощайте рідних та близьких.

Трохи цікавого:
Пунш вперше з'явився в Індії, назва походить від хінді panch («п'ять») . Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, цукру, лимонного соку, гарячої води і чаю.
Існує безліч відхилень від традиційного пуншу. Наприклад: він може подаватися охолодженим, в нього можуть бути додані інші інгредієнти (мед, чай, скибочки фруктів), замість рому може використовуватися інший міцний напій (коньяк, бурбон).
Пуншем також може називатися і безалкогольний коктейль з різних фруктових напоїв, свіжих і консервованих ягід і фруктів.

Будемо пити фруктово-ягідні пунші та здоровіти!   J

Фото автора.




Коментарі

Популярні публікації