Лимонно-імбирно-медова суміш
Кращий спосіб профілактики простудних захворювань - підвищення власних захисних сил на основі вживання здорових та вітамінних продуктів. Щоби не хворіти та не вживати різноманітних пігулок від нежиті давайте будемо пити корисні напої для здоров’я, наприклад, імбирний чай з лимоном…
Імбірній корінь, то така сила! То не просто Корінець Із
пряним ароматом - то унікальне джерело здоров'я, Яким запросто может скористати
Кожний у своих корисних цілях. Ця рослина перевірена багатовіковою історією
кулінарії та медицини.
Чай з імбіром має сильну антібактеріальну и протигрибкові
дію, дает потогінній и зігрівальній ефект.
Імбир - це справжнє сховище вітамінів, мінералів та
других корисних Речовини. Ось неповний список Речовини, что є складового
Частина кореня імбіру: магній, фосфор, натрій, Кремній, калій, марганець,
кальцій, германій, хром, залізо, алюміній, нікотінова кислота, каприлова
кислота, олеїнова кислота, лінолева кислота, Вітамін С, аспаргін , холін, жири.
ВІН містіть много амінокіслот, Які в обов'язковому порядку ма ють буті
прісутнімі в організмі, Такі як: лейзін, метіонін, треонін, феніланін, валін и
триптофан.
Щоби насолоджуватись цим напоєм вам треба визначити
експериментальним шляхом дозу натертого корінця на склянку чаю. Це може бути
чайна ложка, чи половика чайної ложки чи її третинка. Якщо ви хочете спробувати
пити його перший раз і натерли дуже багато корінця, то такий напій може бути
такий сильний, що ви можете зробити неправильні висновки і подумати, що
цей напій не для вас. У мене так воно і вийшло. Після того як я
спробувала випити дуже концентрований напій, я відмовилась від його вживання на
цілий рік, аж поки подруга не пригостила мене "правильним " імбирним
чаєм, у якому дух і смак імбиря були у сприйнятливій для мене дозі.
Корінець для настоювання можете мілко порізати або ж потерти на
терку. Якщо я дома, я завжди вибираю тертий корінець, тому що він так краще
подрібнюється, а отже краще і швидше віддає у воду всі свої неймовірні
властивості.
До чаю з імбирем майже завжди хочеться додати лимону і пити
вприкуску з медом. У склянку можете додати сушених чорнобривців чи листочок
м'яти. Дуже добре такий чай пити зранку (для бадьорості), або після прогулянки
на морозі. Якщо до вас прийшли гості то спробуйте, також, заварити його з
сушеними листями малини та смородини у великому заварнику.
Якщо ж ви дуже зайнята людина і вам не хочеться возитись кожен раз
із подрібненням імбиру, то зробіть собі у вільний час, наприклад, у вихідні,
імбирно-лимонно-медову суміш.
Сталих рецептів такої суміші не існує, всі роблять її по різному і
в різних пропорціях. Я теж завжди робила її, що називається, "на
око". Вона вийде смачною у любому випадку. Розумні співвідношення, мені
здається, можуть бути, якщо взяти в одинакових пропорціях (на вагу) імбиру та
лимону. Наприклад, 125г імбиру і 125г лимону і до цієї суміші в 250 грамів
додати 250г меду. Вийде 500г суміші. Перед розфасовкою у банки, заваріть собі
склянку чаю і визначіть для себе чи все вас влаштовує. Якщо захочеться додати
ще імбиру у суміш то можнете натерти на терку ще один шматочок. Зовсім нічого
складного та страшного у приготуванні такого продукту немає (бо ж імбир то не хрін).
Подрібнити продукти можна різними способами, але краще всього
пропустити через електром'ясорубку.
Лимон у суміш я використовую зі шкіркою, в якій теж багато
корисних речовин. На всякий випадок, перед подрібненням, вимочую лимон у воді
декілька годин. Потім розрізаю на невеличкі кусочки, видаляю кісточки. Імбир
очищаю від шкірки (щоби уникнути хімікатів, якими, можливо, обробляли
коріння) та нарізаю кусочками для відправки у м'ясорубку.
Якщо м'ясорубки немає, то краще всього натерти імбир на терці, а
лимон порізати невеликими скибочками, додати меду.
При вживанні такої суміші важливо пам'ятати, що її не треба заливати сильним окропом. Краще, якщо температура води буде не більше ніж 60 градусів, щоби, не дай бог, не знівечити цілющі властивості цього продукту.
І, наостанок, чудове фото квітучого імбиру...
І квіточка лимону...
Всього найкращого та не хворійте!
Фото автора.
І, наостанок, чудове фото квітучого імбиру...
І квіточка лимону...
Всього найкращого та не хворійте!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар