Шипшиновий кисіль
Шипшиновий кисіль!
Кисіль без варіння та крохмалю!
Дієта доктора Ласкіна довго не давала мені спокою. В своїй дієті
він рекомендує змолоти шипшину в муку, розвести водою, та приймати як
кашку перед їжею, як дуже вітамінну добавку та джерело кверцетину, який
відіграє дуже важливу роль у видужуванні онкохворих.
Але ж як його змолоти? Звичайна кофемолка з такою задачею не
справляється, бо шипшину, щоб не псувалась, дуже гарно висушують. Висушені
плоди такі тверді, як камінці. В інтернеті маса питань - як подрібнити
шипшину?
Це, напевне, має бути якийсь млин з жерновами...
Отак чесала я ріпу декілька днів, поки не прийшла мені в голову
геніальна ідея - спочатку розмочити шипшину, а потім вже подрібнити! Як то кажуть, - вода
камінь точить...
Спочатку я спробувала замочити ягоди шипшини в кімнатній воді на
ніч. Можете так більше не робити, - толку ніякого. Шипшина якою була, такою і
залишилась.
Тому, треба помістити ягідки шипшини у термос і залити трохи підостившим окропом, залишити настоюватись протягом ночі. А вранці у вас будуть розімлілі ягідки.
Тепер, при допомозі блендеру, гарно розбиваємо їх з водичкою з
термосу. Якщо її не вистачає, добавляємо іншу воду. Кількістю води регулюєм
консистенцію кисіля.
І останнє, що треба зробити, то це процідити кисіль через сито, щоб відокремити кісточки.
Це сама тродоємна частина, тому що спочатку треба взяти сито з більш крупними дирочками, щоб те що треба проходило веселіше, а те, що не треба (кісточки) залишалось у ситі. Потім, треба взяти зовсім мілке сито, щоб затримати непотрібні менші фракції, а це - ворсинки, які знаходяться всередині ягідок. Всі ворсинки до єдиної відокремити не вдасться, але таким чином вдасться значно зменшити їхній вміст у кисілі.
Кисіль виходить знатний! І нічого можна туди не добавляти, ніяких
підсолоджувачів. Він і так дуже, дуже смачний!
І це, я вам скажу, зовсім інший продукт, чим шипшинова настоянка,
бо він не такий кислий, а, навпаки, більш солоденький та густий.
Дехто (і я в їхньому числі) після використання шипшинової
настоянки у сліпих зондуваннях печінки, не може її споживати, в своє
задоволення, як чай.
Але шипшиновий кисіль - то така смачна їжа, що просто неможливо
передати словами! І до того ж - яка корисна!
У плодах шипшини вітаміну С в 10 разів більше, ніж у
чорній смородині, у 50 разів більше, ніж у лимонах, у 100 разів більше, ніж у
яблуках.
Шипшиновий кисіль!
Кисіль без варіння та крохмалю!
Дієта доктора Ласкіна довго не давала мені спокою. В своїй дієті
він рекомендує змолоти шипшину в муку, розвести водою, та приймати як
кашку перед їжею, як дуже вітамінну добавку та джерело кверцетину, який
відіграє дуже важливу роль у видужуванні онкохворих.
Але ж як його змолоти? Звичайна кофемолка з такою задачею не
справляється, бо шипшину, щоб не псувалась, дуже гарно висушують. Висушені
плоди такі тверді, як камінці. В інтернеті маса питань - як подрібнити
шипшину?
Це, напевне, має бути якийсь млин з жерновами...
Це, напевне, має бути якийсь млин з жерновами...
Отак чесала я ріпу декілька днів, поки не прийшла мені в голову
геніальна ідея - спочатку розмочити шипшину, а потім вже подрібнити! Як то кажуть, - вода
камінь точить...
Спочатку я спробувала замочити ягоди шипшини в кімнатній воді на
ніч. Можете так більше не робити, - толку ніякого. Шипшина якою була, такою і
залишилась.
Тому, треба помістити ягідки шипшини у термос і залити трохи підостившим окропом, залишити настоюватись протягом ночі. А вранці у вас будуть розімлілі ягідки.
Тепер, при допомозі блендеру, гарно розбиваємо їх з водичкою з
термосу. Якщо її не вистачає, добавляємо іншу воду. Кількістю води регулюєм
консистенцію кисіля.
Це сама тродоємна частина, тому що спочатку треба взяти сито з більш крупними дирочками, щоб те що треба проходило веселіше, а те, що не треба (кісточки) залишалось у ситі. Потім, треба взяти зовсім мілке сито, щоб затримати непотрібні менші фракції, а це - ворсинки, які знаходяться всередині ягідок. Всі ворсинки до єдиної відокремити не вдасться, але таким чином вдасться значно зменшити їхній вміст у кисілі.
Кисіль виходить знатний! І нічого можна туди не добавляти, ніяких
підсолоджувачів. Він і так дуже, дуже смачний!
І це, я вам скажу, зовсім інший продукт, чим шипшинова настоянка,
бо він не такий кислий, а, навпаки, більш солоденький та густий.
Дехто (і я в їхньому числі) після використання шипшинової
настоянки у сліпих зондуваннях печінки, не може її споживати, в своє
задоволення, як чай.
Але шипшиновий кисіль - то така смачна їжа, що просто неможливо
передати словами! І до того ж - яка корисна!
У плодах шипшини вітаміну С в 10 разів більше, ніж у
чорній смородині, у 50 разів більше, ніж у лимонах, у 100 разів більше, ніж у
яблуках.
Смачного вам! Та будьте здорові і не хворійте!
Коментарі
Дописати коментар