Творожно-кокосові плюшки


Іноді, накриває і нестримнопно хочеться піти в найближчий ларьок за випічкою ... Ноги самі несуть тебе, тим більше ларьок цей прямо під будинком... 
Яке там все красиве... Можна взяти трохи всякого різноманітного і відірватися з кавою... 
Але потім ..., потім настає розчарування і ти, з великим сумом, знову усвідомлюєш, що вся ця краса не для тебе... не для тебе...
Комусь сходить з рук, з язика, з шлунку, але тобі - ні! 
Слизиста в роті запалюється, а через деякий час приходить і болісна печія, як нагадування про те, що пора розплачуватися за рахунками...  ніби, мало того, що ти вже один раз розплатився на касі...

Нічого не вдієш, треба самому місити, ліпити і пекти... 
Вирішила зробити штучний товар, щоб не гірше був ніж у ларьку...

До кокосової стружки вирішила додати творогу, бо він у мене був. А стружка уже закінчувалась, як має звичай закінчуватись усе гарне... До того ж, цікаво було що з усього цього вийде.

Отже:

творог - 400 г
кокосова стружка - 200 г
яйце - 2 шт
ерітрітол - 2 ст.л.
псилліум - 2 ч. л.

какао - 1 ст л.

Яйця міксером не збивала, а просто замісила з творогом. Кокосову стружку подрібнила в кавомолці. 
Частину тіста відгребла і вмісила какао порошок, щоб порізноманітнити товар ...


Набирала тісто чайною ложкою, скатувала кульки, а потім надавала їм естетизму за допомогою нехитрих речей домашнього вжитку - виделки, ручної соковижималки, молотка для відбивання м'яса. Плюшки на те і плюшки, щоби плющить їх... Ать - два, і готово!

Випікала хвилин 45 при 150 градусах. Мало не прогавила, та вчасно витягла.

Сиджу, п'ю чай з плюшками, відводжу душу... подалі від вуглеводів... глютену і трансжирів ...



Коментарі

Популярні публікації