Ледачі кето вареники




Кокосова мука з псилліумом можуть творити чудеса. Всемогутні, вони можуть воскрешати і робити реальними давно поховані рецепти. Старі рецепти, густо замішані на борошні. У борошні глютен і злі вуглеводи... Викреслюємо борошно, значить летять в тартарари улюблені, перевірені роками страви, з якими ти пов'язаний щемливими узами спогадів.
  
Ледачі вареники я в своєму дитинстві не їла. У нас була проста їжа, сир так сир, молоко, простокваша. І, може, тому, що все це було козячим, то і з'їдалось, в основному, цільним, без поліпшень.
  
Але, дитинство моїх дітей було густо замішано на ледачих варениках. І що могло бути краще? особливо, з ранку?

Нещодавно син, якому, вже за 30, згадував ледачі вареники... І мені згадалися. Але, як би з докором собі, через призму глютену. Ну, не знала я тоді про глютен та вуглеводи, зовсім не знала і не підозрювала, навіть, у чому собака порилася ...
  
Але, ось же ж, кілька місяців тому, з'явилася у мене ця дружна компанія - псилліум з кокосовим борошном і ерітрітолом. Почалися експерименти, десь, більш успішні, десь, менше, але всі, загалом, їстівні. Жоден грам з цієї компанії не був відправлений у відро для сміття ...
  
І, ось, лютий місяць, сірі хмари за вікном, сірий смуток і ностальгічні настрої... Думки про дітей, які зовсім вже не діти і живуть в різних містах і країнах... І слова сина: "А пам'ятаєш, мам, як ти нам робила вранці ледачі вареники... Я пам'ятаю! "
  
Ледачі вареники! Не може бути... А якщо, все ж таки, спробувати?

Про всяк випадок, для першого разу, взяла не багато сиру, - 200 г. Одне яйце, столова ложка ерітрітолу замість цукру, 3 столові ложки кокосового борошна, пів- чайної ложки псілліума.
  
Дерев'яну дощечку посипала кокосовим борошном. Все, як тоді... Шматочок тіста вимісила в руках у щільну кулю і розкатала у тонку змійку. Ножем нарізала змійку на шматочки. Все, як тоді ...

На плиті вже закипіла вода. У киплячу воду опускалися шматочки тіста. Вони не тонули і не прилипали до дна, як вареники з глютеном. Вони відразу плавали на поверхні, бо були, напрочуд, ніжними. В окропі їх потрібно потримати всього лише пару хвилин і вийняти шумівкою на тарілку. Не забути на гарячі вареники покласти гарний шматок вершкового масла! А, потім, вже, полити сметанкою ...
  
І, тепер, найголовніше!
  
Ледачі вареники з кокосовим борошном набагато смачніші звичайних. Вони - сама ніжність. Обійняти і плакати!

Їси і тішиш себе надією, що завтра вранці знову їх зробиш.
  
І зробиш їх, коли приїде син ...

І зробиш їх, коли приїде дочка ...





Коментарі

Популярні публікації