Капуста, яблуко, зелень



У травні з'являється перша молода капуста, але ми намагаємось якомога довше її ігнорувати. Справа в тому, що в ній забагато нітратів. Бувають, іноді, навіть, отруєння від цього... Для салату краще взяти кріпку головку пізньої капусти врожаю минулого року. Таку кріпку головку капустини розрізати навпіл і потерти на тертушці. Особисто я, потерту на тертушці капусту ще трохи переминаю з двома щіпками гімалайської солі.
Беремо два яблука. Зазвичай, я додаю до салату (коли роблю салат - капуста, морква, яблуко) одне яблуко. Але на цей раз ми не будемо додавати моркву, а поріжемо побільше зелені. Також не будемо додавати ні сметани ні горіхового соусу, а просто додамо олії. Тому, заради того, щоб наш салат стопудово був смачним і треба взяти два яблука.


Яблука розрізаємо на четвертинки, вирізаємо серединки і натираємо на терку.

В цей салат пішов кущик мокрецю, 



рукола ( не багато, а то вона може давати гіркоту), 



пір'я цибулі, зелені верхівки молодого часнику (соковиті нижні пагони залишаю, щоб жувати вприкуску до інших страв), та на цьому і все...

Всю зелень нарізаємо мілко, додаємо до основної капустяно-яблучної суміші, заправляємо олією. Я добавляю нерафіновану олію соняшника та нерафіновану олію рижія, куплену на базарі, вироблену у приватному фермерському господарстві. А ще я добавляю в цей, начебто, і так гострий салат, пекучого червоного перцю. Щоби паразитам не поздоровилось...




Ось так.

Смачного сніданку обіду чи вечері. 

Кріпкого здоров'я.

А воно таки буде, якщо будемо їсти  свіжі салати із зеленню.

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації