Капуста, яблуко, зелень
У травні з'являється перша молода капуста, але ми намагаємось якомога довше її ігнорувати.
Справа в тому, що в ній забагато нітратів. Бувають, іноді, навіть, отруєння від
цього... Для салату краще взяти кріпку головку пізньої капусти врожаю минулого
року. Таку кріпку головку капустини розрізати навпіл і потерти на тертушці. Особисто я, потерту на тертушці капусту ще трохи переминаю з двома щіпками гімалайської солі.
Беремо два яблука. Зазвичай, я додаю до салату (коли роблю салат - капуста, морква, яблуко) одне яблуко. Але на цей раз ми не будемо додавати моркву, а поріжемо побільше зелені. Також не будемо додавати ні сметани ні горіхового соусу, а просто додамо олії. Тому, заради того, щоб наш салат стопудово був смачним і треба взяти два яблука.
Яблука розрізаємо на четвертинки, вирізаємо серединки і натираємо на терку.
В цей салат пішов кущик мокрецю,
рукола ( не багато, а то вона може давати гіркоту),
пір'я цибулі, зелені верхівки молодого часнику (соковиті нижні пагони залишаю, щоб жувати вприкуску до інших страв), та на цьому і все...
рукола ( не багато, а то вона може давати гіркоту),
пір'я цибулі, зелені верхівки молодого часнику (соковиті нижні пагони залишаю, щоб жувати вприкуску до інших страв), та на цьому і все...
Всю зелень нарізаємо мілко, додаємо до основної капустяно-яблучної суміші, заправляємо олією. Я добавляю нерафіновану олію соняшника та нерафіновану олію рижія, куплену на базарі, вироблену у приватному фермерському господарстві. А ще я добавляю в цей, начебто, і так гострий салат, пекучого червоного перцю. Щоби паразитам не поздоровилось...
Ось так.
Смачного сніданку обіду чи вечері.
Кріпкого здоров'я.
А воно таки буде, якщо будемо їсти свіжі салати із зеленню.
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар