Часниковий паштет
Середина травня. Пройшла пора ніжної зеленої черемши, а часник, посаджений під зиму вже вимахав та "забурів". Зелені
верхівки, які ми недавно з задоволенням жували, як корівки, які вперше по весні побачили
зелену їстівну травку, вже не вжуєш. А хочеться ж!
Вирішила провести такий експеримент. Відрізала у часника біленькі, більш соковиті, нижні частини, а зелені огрубілі верхівки, які вже не вжуєш, відправила жувати металевими зубами у чашу блендера. Добавила туди сільки, сметани та трохи води, перекрутила гарненько.
Вийшов такий собі часниковий паштет, смачний та кріпкий, але дуже ніжної консистенції. Хоч там хріну і близько не було, але ж згадується його смак. Чи то смак японського васабі?
Звичайно, такий паштет буде закріпкий як самостійна страва, але ж для додавання у різні інші страви піде залюбки. Я додаю його до салатів і в зелені супи теж.
Думаю, що в процесі приготування такого паштету можна додати і іншу зелень, яка є в арсеналі ваших холодильників. Просто зараз був проведений чистий експеримент з верхівками вже немолодого часнику, який, часто густо ми просто викидаємо. Блендер з задачею подрібнення сировини до удобоваримої консистенції справився. Паштет вийшов їстівним. Для тих хто споживає сметану.
Скоро, скоро зроблю сироїдний варіант, вже горіхи замочила... Але про це в наступному сюжеті...
Часниково-горіховий соус з лебедою:
http://cook-health.blogspot.com/2016/05/blog-post_21.html
Їжте часничок на здоров'я та не хворійте!
P.S. Я тут
подумала, як гарно, що хтось колись винайшов таке чудо як блендер…
У 1922
році власник електричної компанії Стефен
Поплавські запатентував
хитромудрий винахід для приготування молочних коктейлів - бляшану банку з
маленькими лезами на дні, яка працювала від електричного мотора. Пізніше
з'явився різновид, що перетворює фрукти і овочі в пюре. Інженер Фредерік Озіус
удосконалив задумку Поплавські і, за підтримки популярного музиканта Фреда
Уорінг, почав продаж Блендери Уорінг. У 1946-му якийсь Джон Остер, що купив
компанію Поплавські, ввів блендер «Остерайзер», що став невід'ємним елементом
кожної сучасної кухні.
Коментарі
Дописати коментар