Часниково-горіховий соус з лебедою
Для цього соусу треба налущити склянку ядер
волоського горіху та замочити їх водою на ніч (на 8-12 годин). Наступного ранку
промити.
Нерізати та поклати у блендер верхівки
молодого, але вже дорослого часнику (їх уже важко розжувати). Делегуємо пережовування
зеленої маси зубам блендера. В чашу блендера додаємо чимало лободи (вона якраз
у самому розквіті сил – зелена, соковита, молода. Лобода теж була гарненько промита і замочена у воді на пів-годинки. (Якщо у вас немає лободи, то можете покласти іншу зелень, що є у вас).
Можна спочатку перекрутити частину зелені з водою, додавши трохи солі, потім додати у блендер підготовлені ядра волоського горіху. Потім, якщо дозволяє консистенція маси - додати залишок зелені. Тут треба регулювати потужності блендера і кількість води. Мій блендер працював на максимумі своєї потужності, я намагалась зробити паштет з мінімумом води, але, все-рівно, вийшло рідше ніж задумувалось.
Так буває, - хочеш приготувати одне, а виходить інше.
Планувала зробити паштет, а вийшов соус, що саме по собі теж не погано.
Його теж можна застосовувати до різних страв.
Просто він рідший.
Зате, повністю рослинний.
Такий соус може зберігатись у холодильнику протягом 3-х днів.
СОУС (від фр. sauce - підлива) - рідка приправа до основної страви або гарніру. Соуси надають більш соковиту консистенцію страв і підвищують їх калорійність. Багато соусів містять спеції і смакові речовини, які діють збудливо на органи травлення; яскраве забарвлення соусів вигідно відтіняє кольори основних продуктів страви.
СОУС (від фр. sauce - підлива) - рідка приправа до основної страви або гарніру. Соуси надають більш соковиту консистенцію страв і підвищують їх калорійність. Багато соусів містять спеції і смакові речовини, які діють збудливо на органи травлення; яскраве забарвлення соусів вигідно відтіняє кольори основних продуктів страви.
P.S. Цьогоріч чомусь, не відомо з яких причин, у супермаркетах подорожчав часник. На даний момент ціна одного кілограму часника така ж як 3-х кілограмів гречки... Навіть, ціна за корінь імбиру в два рази менша чим за часник... Це ціна за головки старого часнику. А от зелений часник, мені здається, набагато корисніший...
Ось що знайшла в інтенеті:
У чому користь молодого зеленого часнику?
Ось що знайшла в інтенеті:
У чому користь молодого зеленого часнику?
Часник,
як і цибуля, є дуже поширеною рослиною, уживаною в їжу. Його відрізняє досить
специфічний смак і аромат. Для приготування їжі беруть зубчики або часточки
цибулин часнику. Крім цього, в кулінарії вітається і зелений часник
(молодий): його стрілки і листя. Зелений часник першим стало вживати населення
Індії. У давні часи формування стародавньої цивілізації без нього не обходилася
і народна медицина.
Його унікальні смакові, а також і цілющі властивості були знайомі людям значний час тому. Римляни і греки, єгиптяни і араби, євреї знали про величезну користь, яку міг принести часник для організму людини. Тому вже в ті часи рослина було неймовірно затребувана. Знайдені стародавні рукописи, в яких описано понад 800 лікувальних засобів, виготовлених на базі часнику.
У нас теж зелений часник знають здавна. Його молоді зелені листочки використовували як засіб від авітамінозу. Саме пагони зеленого часнику можна першими помітити на грядках садівників.
Калорійність рослини дуже низька (40 Ккал) на 100 грамів продукту. Цей рівень калорійності зеленого часнику, а також досить велика кількість мінералів і вітамінів легко дозволяє вважати продукт і дієтичним і лікувальним. При його регулярному вживанні він швидко впливає на організм в цілому. Вчені довели, що користь для здоров’я людей набагато більше від такого часнику, ніж від зеленої цибулі. Його цибулини містять рослинний білок, причому в рекордних кількостях. Його вузькі і довгі листки містять багато вітаміну С, більше, ніж пір’я зеленої цибулі.
Його унікальні смакові, а також і цілющі властивості були знайомі людям значний час тому. Римляни і греки, єгиптяни і араби, євреї знали про величезну користь, яку міг принести часник для організму людини. Тому вже в ті часи рослина було неймовірно затребувана. Знайдені стародавні рукописи, в яких описано понад 800 лікувальних засобів, виготовлених на базі часнику.
У нас теж зелений часник знають здавна. Його молоді зелені листочки використовували як засіб від авітамінозу. Саме пагони зеленого часнику можна першими помітити на грядках садівників.
Калорійність рослини дуже низька (40 Ккал) на 100 грамів продукту. Цей рівень калорійності зеленого часнику, а також досить велика кількість мінералів і вітамінів легко дозволяє вважати продукт і дієтичним і лікувальним. При його регулярному вживанні він швидко впливає на організм в цілому. Вчені довели, що користь для здоров’я людей набагато більше від такого часнику, ніж від зеленої цибулі. Його цибулини містять рослинний білок, причому в рекордних кількостях. Його вузькі і довгі листки містять багато вітаміну С, більше, ніж пір’я зеленої цибулі.
Серед
усього числа культурних рослин не знайти таких же, що мають таке широке коло застосування, як
часник. Часник дуже багатий кальцієм і йодом. За вмістом заліза він не
поступається зеленим яблукам. Своєрідний запах надають часнику сполуки сірки.
Ефірне масло зеленого часнику насичене антибіотиками, здатними придушити
розвиток багатьох мікробів і бактерій. Городники його висаджують близько інших
культур, попереджаючи ці рослини від захворювання. Зелені молоді листочки
багаті ще й цукрами. Вживати їх бажано у свіжому вигляді.
Багато століть вже використовують цю дивовижну рослину в лікувальних цілях. І по даний час дослідження вчених підтверджують його цілющу силу. Вчені всього світу говорять про те, що зелений часник здатний боротися з величезною кількістю хвороб і діє дуже ефективно.
Багато століть вже використовують цю дивовижну рослину в лікувальних цілях. І по даний час дослідження вчених підтверджують його цілющу силу. Вчені всього світу говорять про те, що зелений часник здатний боротися з величезною кількістю хвороб і діє дуже ефективно.
Будьте здорові та не бійтесь часнику, а вправно
використовуйте його у своїх корисних цілях!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар