Конопляне молоко



Чудово!
Накінець-то  вийшло у мене зробити конопляне молочко.
Справа в тому, що коли купляла насіння коноплі, то мені продавець сказав, що вони частенько зранку роблять таке дуже корисне у всіх відношеннях конопляне молочко. Додають кероба і трохи меду, вжик! і готово! Насіння перед цим не замочують.

То я так і зробила. Взяла склянку насіння (чого мілочитись?), добавила води і в чаші блендера перекрутила. Через сито процідила. Попробувала – гірчить. Залила  знову в блендер, додала керобу та меду. Стало трохи краще, але ж гіркота нікуди не ділась. Випити це молоко я так і не спромоглась. Розстроїлась і засунула конопляне насіння на поличку з семенами для посадки в землю. Може зелень піде в діло?

Через рік, під тиском чоловіка, який начитався статей про надзвичайну користь вживання в їжу насіння коноплі, рішилась ще на одну спробу зробити конопляне молочко. Тільки на цей раз вирішила таки замочити насіння водою на ніч. На цей раз, пам'ятаючи свою невдачу,  взяла  тільки пів-стакану насіння, на всяк випадок...


Вранці наступного дня почався процес видобування надзвичайно корисного  молока із насіння чудової рослини коноплі.

Спочатку, перш за все, замочене насіння треба промити. Потім, покласти в чашу блендера,  додавши туди  склянку чистої  (некип'яченої) води. Перемолоти декілька хвилин і процідити через сито. Потім знову повернути перемелене насіння у чашу блендера і знову додати склянку води у блендер та знову прокрутити і процідити. 
Вийде з пів-літра готового продукту. 

Почали ми з чоловіком куштувати його, та й приговорили... і то, - без всякого там керобу. А от меду варто докласти - 2 чайних ложечки на 0,5 л молока. 


Вийшло смачно і поживно. Хоч насіння і дороге, зараз його можна купити за 78 грн/кг (у спеціальних магазинах), але якщо перерахувати ціни за літр молока, то ціна літра конопляного молока буде така ж сама, що за літр коров'ячого молока. Тому, хто по стану здоров'я, відмовився від молочних продуктів, конопляне молочко стане у добрій нагоді.
Це той випадок, коли наша їжа стає для нас ліками і прекрасним будівельним матеріалом для наших клітин.

Є вісім незамінних амінокислот, які організм не може виробляти самостійно і дві інші, які не може виробляти в достатній кількості. Ці амінокислоти мають велике значення, і, якщо їх не вистачає в нашому раціоні, то це може призвести з часом до хвороб і, навіть, смерті. Ці незамінні амінокислоти, поряд з іншими ферментами, регулюють всі основні життєві процеси.

Майже три чверті твердої маси тіла складається з білків. Тіло будується і підтримується дивно складною системою амінокислот. Конопляне насіння містить всі вісім незамінних амінокислот.

Зерна коноплі містять альбумін і глобулін. Альбумін це речовина, яка живить насіння, перш ніж почнеться процес фотосинтезу. Глобулін є третім, найбільш представленим білком в організмі людини. Глобуліни забезпечують ферментативні реакції безпосередньо в плазмі. Але, в першу чергу, вони відповідальні за природний захист від атак шкідливих мікроорганізмів. Глобулярні білки організм використовує для вироблення антитіл.

Глобуліни, так звані імуноглобуліни, абсолютно необхідні для підтримки здорової імунної системи і представляють першу лінію оборони нашого організму. Кращий спосіб гарантувати, що тіло має досить матеріалу, щоб створити глобулін, - вживати продукти з високим вмістом білків імуноглобулінів.

Зерна конопель дають організму всі незамінні амінокислоти, необхідні для підтримки здоров’я, незамінні жирні кислоти «Омега 3, 6, 9», в співвідношеннях,  які ідеально підходять для людини. Конопляне насіння містить багато мікроелементів, таких як йод, хром, срібло, літій та інші, і забезпечує поставку матеріалів, необхідних для створення імунних формувань гама-глобуліну.


Ми є те, що ми їмо. Не секрет, що їжа впливає на здоров’я, зовнішність, фізичний й розумовий розвиток, психічний стан, працездатність, на тривалість і якість життя, на зовнішність, настрій, на стосунки з оточенням, – на всі сфери нашого життя.

"Наша їжа має бути ліками, а наші ліки повинні бути їжею". 
Гіппократ

Всього найкращого!

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації