Гарбузовий суп-пюре з кропивою

Для когось такий суп - езотика… 
Та я й сама сьогодні вперше скуштувала такий суп.
Як то кажуть, - вік живи – вік учись, звивинами метикуй…


Супчик на одну частину (гарбузову) несироїдний, варений, а на інщу (кропив'яну) сироїдний. Зразу ж відверто скажу - супчик вийшов дуже смачний. Так, навіть, мій чоловік сказав, який  сироїдної кухні не фанат.

Так ось, гарбузяне пюре робите по рецепту, який я описала тут: 
Гарбузовий суп-пюреhttp://cook-health.blogspot.com/2016/04/blog-post_81.html

Гарненький кущик кропиви, як на фото, промийте та замочіть у воді хвилин на 40, потім знову гарненько промийте. Обірвіть листячко із стовбурців і складіть у чашу блендера. В блендер добавте гарбузяного пюре і прокрутіть, щоб зробити із кропиви пюре.


З блендера можна розливати прямо в тарілки, попробувавши перед тим на смак. Напам'ятаю, що у гарбузяне пюре ми вже додали сіль та перець. Але ви можете ще додати ті спеції, які ви любите. 

Кропив'яне пюре у гарбузовому майже не відчувається, по-перше, тому, що його там значно менше; по-друге, тому, що кропива має доволі нейтральний смак; і, по-третє, тому що гарбузове пюре домінує і по кількості і по смаку. 

Шматочок вершкового масла, покладеного в тарілку з супом-пюре додасть смаку і ситості.

Я не знаю чого  раніше не додумалась зробити такий смачний і корисний супчик. Напевне, тому, що  боялась кропив'яного смаку специфічного. А нічого специфічного у кропив'яному смаку і немає, навпаки - кропив'яний смак один із самих нейтральних. Не бійтесь додавати кропивку в супи, коктейлі і різні інші страви. А щоб вона зберегла свої корисні властивості - старайтесь якомога менше піддавати її тепловій обробці. 

В давнину кропива рятувала простий народ від весняного авітамінозу та голоду. У нас, наразі, голоду нема, а от авітаміноз, все ж таки, спостерігається... 

“Одна кропива замінює семеро лікарів”, – так говорили в давнину. Про цілющі властивості кропиви наші предки знали не з чуток, ця трава була універсальними ліками від багатьох хвороб; прекрасним харчовим продуктом, що збагачує раціон потрібними і корисними речовинами. У вік різноманітних хімічних пігулок давайте не будемо забувати про цілющі властивості природних засобів та активно вводити їх у свій раціон.



Будьте здорові, успішні  та радісні! І нехай здійснюються всі ваші заповітні мрії! 

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації