МОЛОКО ІЗ ГАРБУЗОВОГО НАСІННЯ
Коров'яче молоко містить багато казеїну.
Цей особливий білок перетворюється в наших організмах в неприваблиий слиз, що
провокує виникнення ринітів і неправильну роботу шлунково-кишкового тракту.
До речі, про якість молочних продуктів, які виставлені
на прилавках магазинів, можна посперечатися. Промисловий спосіб виготовлення
рослинного молока, також сумнівний. Абсолютно точно відомо, що соєве і горіхове
молоко виробляють не з сирих інгредієнтів, а з обсмажених в маслі. До того ж, в
них додають цукор, велику кількість ароматизаторів, консервантів і загусників.
Як бачите, промислове рослинне молоко з великими труднощами можна назвати
натуральним продуктом. Тому, якщо ви прихильник істинного здорового і
натурального харчування, радимо вам не лінуватися і готувати цей смачний напій
своїми руками. Це не такий вже і трудомісткий процес.
Насіння гарбуза. Що в насіннині цій? А там ціла планета. Закодована формула життя. І так надійно закодована, що, пролежавши декілька років у банці на поличці, і, потрапивши у грунт, розкодується, дасть життя пагону, який розквітне і народить декілька гарбузиків з такими ж насіннинами у своєму нутрі...
Купити насіння гарбуза не складає проблеми, але його, також, досить легко підготувати для зберігання самому із гарбузів, які використовувалися при приготуванні різноманітних страв. Для цього потрібно вийняти насіння з гарбуза, промити його для видалення прилипшої м'якоті, рівномірно розкласти тонким шаром на папері чи на тарілці і дати висохнути протягом декількох днів. Потім скласти в банки і сховати у шафу.
Для отримання молочка взяти склянку сухого насіння, залити його склянкою чистої води та залишити на ніч, годин на 8-15. Потім промити і відкинути на сито.
Перекласти в блендер і додати 2 склянки чистої фільтрованої води. Прокрутити декілька хвилин та відкинути на сито. Маса буде досить густа, але частина рідини стече. Потім знову відправте в блендер і додайте ще дві склянки води та знову прокрутіть. Знову процідіть. Якщо ви проробите таке ж саме ще один раз, додавши одну(останню) склянку води, то ви гарантовано отримаєте всю користь із вашого стакану насіння.
Дехто прокручує за один раз все насіння із усією водою, а потім віджимає через спеціальний мішочок чи марлю. Але мені лечше віджимати рідину через сито, яке потім дуже легко помити.
Таким чином, із одної склянки насіння у вас вийде один літр молока. В ньому дуже багато корисних речовин, безліч
вітамінів і мікроелементів, білків, жирів, кислот. Гарбузове молоко також забезпечує відмінну
профілактику проти гельмінтів.
По вживанню молока знайшла в інтернеті таку пораду:
Порада:
Вживати цей напій варто по 100 г на день на голодний шлунок
за півгодини до їди. Пити його потрібно з перервою в 4 дні (4 дні п’ємо, потім
робимо перерву на 4 дні).
«Все є
отрута і все є ліки, – писав знаменитий лікар Парацельс (справжнє ім'я і
прізвище Пилип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Гогенхейм, 1493 -1541), – одна тільки
доза робить речовину тою чи іншою».
Або так:
“Все є
отрута, і ніщо не позбавлене отруйності; лише доза робить отруту непомітною”.
Це
знамените висловлювання Парацельса прийшлось відчути, як то кажуть, на своїй шкірі…
Вийшло так, що я замочила один стакан гарбузового насіння
на ніч, годин на 15. На наступний день зробила молочко. Випили ми з чоловіком
по стаканчику, сподобалось. Залишок молока взяла на дачу і там його допила. Так
мені сподобалась така рідка поживна їжа, що вечором я замочила на ніч ще один
стакан насіння. Наступного дня знову зробила літр молока, випили з чоловіком по
стакану і знову я поїхала на дачу, прихвативши з собою залишок (як пиття і їжу, одночасно).
Вечором у мене розболілась голова і я рано пішла
спати.
А наступні два дні провела у ліжку без сил, з
головним болем і з абсолютною відсутністю апетиту. Було зрозуміло, що в мене
отруєння організму. Чим? Фітиновою кислотою, якою у насінні гарбуза, таки,
мабуть, забагато. Кількість її зменшується при замочуванні, але ж у тій
кількості молока, що я спожила за два дні її кількість виявилась надлишковою
для мене. Найбільше ураження відчувалось у голові, горлі, верхній частини
спини, а на губах і на кінчику язика дуже явно відчувалась ця кислота з
гіркітцею… А от чоловік, зі своїм стаканчиком в день, залишився веселим та
здоровим.
Так що, друзі вегетаріанці та сироїди, пам’ятайте
про небезпеку отруєння фітиновою кислотою, яка знаходиться у насінні, горіхах,
зернових та бобових. Приймайте міри по її усуненню та не перевищуйте дози.
Незнання природних законів не позбавляє від
відповідальності…
Будьте обачливі!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар