Полуниця з часником
Смак полуниці з часником відкрила для себе декілька років тому
назад.
Полуничний сезон по часі співпадає з сезоном визрівання стрілок у часника. І це, мабуть, не випадково!
Коли проходить захват від перших ягід полуниці, і вже з'являється оскомина на зубах,то в голову приходять думки, з чим би цю полуницю з'їсти, щоби трохи нейтралізувати кислоту, якої у полуниці достатньо, щоб зводити щелепи і покусувати за язик.
А тут стрілки часнику, які треба видаляти з грядок, щоб часник визрів великий та сильний, як кулак.
Так, перший раз буде страшнувато змішати такі, здавалось би, незмішувані смаки. Але потім це буде сприйматись спокійно.
Стрілки часнику, особливо у нижній частині, не гострі на смак, а дуже соковиті, ну, просто, божа структурована водичка. Верхня ж частина, більш твердіша і гостріша, - на любителя.
Полуниця ж виступає у ролі смачного солодко-кислого соуса, який нейтралізує гостроту часнику. Але ж і часник нейтралізує солодко-кислий смак полуниці. І так вони, нейтралізуючи та доповнюючи один одного, надходять до нашого організму, віддаючи нам поживні речовини, наповнюючи вітамінами, мікроелементами, ензимами та всім іншим, що їм відвісив господь бог зі свого щедрого плеча. Ну, а часник ще і гарно попротипаразитарить та поочищує кров...
Непогано пасують до цієї компанії і листочки салату - соковиті, м'якенькі, іноді з гірчинкою, яка тільки доповнить цей оригінальний дует.
Зробити салат? А навіщо? Це той випадок, що краще окремо, цілісно і почергово...
Мій сьогоднішній сніданок на дачі, до якої добралась на велосипеді. Правда, з'їла тільки велику полуницю і десять стрілок часнику. Порахувала вже після сніданку, бо від стрілок же залишаються голівки... Було смачно, дуже натурально та органічно...
Тільки не подумайте, що я тут приколююсь і розігрую вас. При нагоді - спробуйте.
Всього найкращого та будьте здорові!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар