Часникова вермішель
Часникова вермішель росте на городах, присадибних
та дачних ділянках. Якщо ви восени посадили часник, то у червні наступного року
будете смакувати часникову вермішель.
В останні дні травня вона починає рости на верхівках часнику і неділі через дві досягає свого товарного розміру. Збирати її треба тоді, коли стрілки часникові будуть не маленькі, але й не великі. Тут треба не прогавити момент і не дати стрілкам зістариться, щоби вермішель наша не стала жорсткою.
Щоби зібрати побільше вермішелі із часникової грядки треба також майстерно навчитись збирати стрілки. Їх не треба ламати, а треба аккуратно, затамувавши подих, тягнути доверху, щоби витягти якомога довшу вермішелину зі стовбура часничини. Таке заняття іноді перетворюється на цікаву забавку - хто витягне найдовшу вермішелину із часничини.
Після збору врожаю можна переходити до безпосереднього виготовлення часникової вермішелі. Тепер нам треба нарізати часникові стрілки на невеликі сегменти довжиною 2-3 сантиметри. Починаємо відрізати з нижнього соковитого кінця і просуваємось до верху. Верхівку з голівкою і 3-5 сантиметрами до неї прийдеться викинути, бо цей сегмент дуже жорсткий.
Нарізання вермішелі можна сумістити із спогляданням якогось цікавого ролика, щоби вам не стало сумно від такої досить одноманітної роботи.
Приготувати ж вермішель надзвичайно легко.
Часникова вермішель - дуже швидкого приготування:
Викладаємо на сковорідку, додаємо трішки води і пропарюємо на сковорідці 3-5 хвилин. Потім виключаємо плиту, легенько солимо, закриваємо щільно кришкою і даємо настоятися і доприготуватися хвилин 10-15. От все. Вермішель готова. Можна подавати до столу.
Часникову вермішель можна подавати як гарнір до іншої їжі, а можна з'їсти як основне блюдо. За смаком вона нагадує приварену стрючкову квасолю, смак і запах часнику пропадають абсолютно. За цим показником її можна було б назвати просто "овочева вермішель", тому що вона втрачає свої часникові ознаки, а має дуже делікатний овочевий смак. Звісно, її можна посипати спеціями та додати олійки чи вершкового масла чи ще якогось соусу чи пасти - все що завгодно, відповідно вашим смакам та фантазіям. Але мені ніколи не хотілось покращувати її делікатний смак і тому завжди вистачає тільки трішечки підсоленого смаку.
Сезонна їжа. Делікатне приготування. Поспішайте спробувати.
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар