Часникова вермішель

Часникова вермішель росте на городах, присадибних та дачних ділянках. Якщо ви восени посадили часник, то у червні наступного року будете смакувати часникову вермішель. 


В останні дні травня вона починає рости на верхівках часнику і неділі через дві досягає свого товарного розміру. Збирати її треба тоді, коли стрілки часникові будуть не маленькі, але й не великі. Тут треба не прогавити момент і не дати стрілкам зістариться, щоби вермішель наша не стала жорсткою.


Щоби зібрати побільше вермішелі із часникової грядки треба також майстерно навчитись збирати стрілки. Їх не треба ламати, а треба аккуратно, затамувавши подих, тягнути доверху, щоби витягти якомога довшу вермішелину зі стовбура часничини. Таке заняття іноді перетворюється на цікаву забавку - хто витягне найдовшу вермішелину із часничини. 



Після збору врожаю можна переходити до безпосереднього виготовлення часникової вермішелі. Тепер нам треба нарізати часникові стрілки на невеликі сегменти довжиною 2-3 сантиметри. Починаємо відрізати з нижнього соковитого кінця і просуваємось до верху. Верхівку з голівкою і 3-5 сантиметрами до неї прийдеться викинути, бо цей сегмент дуже жорсткий.
Нарізання вермішелі можна сумістити  із спогляданням якогось цікавого ролика, щоби вам не стало сумно від такої досить одноманітної роботи.


Якщо ви посадили багато часнику, то у вас буде і багато вірмішелі. Частину продукції можна покласти на зберігання у морозильну камеру.

Приготувати ж вермішель надзвичайно легко. 
Часникова вермішель - дуже швидкого приготування: 
Викладаємо на сковорідку, додаємо трішки води і пропарюємо на сковорідці 3-5 хвилин. Потім виключаємо плиту, легенько солимо, закриваємо щільно кришкою і даємо настоятися і доприготуватися хвилин 10-15. От все. Вермішель готова. Можна подавати до столу.



Часникову вермішель можна подавати як гарнір до іншої їжі, а можна з'їсти як основне блюдо. За смаком вона нагадує приварену стрючкову квасолю, смак і запах часнику пропадають абсолютно. За цим показником її можна було б назвати просто "овочева вермішель", тому що вона втрачає свої часникові ознаки, а має дуже делікатний овочевий смак. Звісно, її можна посипати спеціями та додати олійки чи вершкового масла чи ще якогось соусу чи пасти - все що завгодно, відповідно вашим смакам та фантазіям. Але мені ніколи не хотілось покращувати її делікатний смак і тому завжди вистачає тільки трішечки підсоленого смаку. 



Сезонна їжа. Делікатне приготування. Поспішайте спробувати. 

Фото автора.

Коментарі

Популярні публікації