Капусно-кабачковий салат-каша
Цей дивовижний овочевий салат давно вже
замінив мені будь-які каші на сніданок. А назвала я його салат-каша, тому що я
роблю його так, що в результаті по своїй консистенції він нагадує кашу, але ж
то не каша, а лиш щільно-густенький салат.
Основа салату - капуста, молоденька соковита. Шинкую ножем, додаю сіль та перець і гарненько проминаю у просторій салатниці поки капусточка не стане м'якусінькою. Потім натираю на великій тертушці кабачок. Кабачок з капустою проминати не слід, він і так м'якенький і соковитий, молоденький же ж бо.
Потім в цей салат треба вмішати якнайбільше зелені. Зелень - то найважливіша складова салату! Щоби легше було перетирати зелень зубами, намагаюсь подрібнити її якомога дрібніше вже на дошці. В цьому салаті - сезонна огородня зелень - багато рукколи, велика купка лободи, укропу та багато порізаних зелених стрілок цибулі. В салаті їх, майже , не чутно, бо вони такі солодкі та соковиті, як божі одувани. Стрілки часнику в салат не кришу, але під'їдаю вприкуску, якщо гостроти салату малувато здасться...
Заправила рисовою та рижійовою олією. Додала 4 столових ложок ферментованого соку петрушки. Як ферментувала сік напишу трохи пізніше і додам посилання в кінці статті. А поки що скажу, що ферментований сік має кислий смак, і в цьому салаті він замінює пресловутий заморський лимон. То, якщо у вас є лимон, можна додати сік лимону, або яблучного уксусу, наприклад. Цьому салату кислий смак не завадить, бо всі інгредієнти в ньому мають стримано-лужний характер.
Такий салат, відправлений в кишечник зранку, наведе лад по стінках кишечника та додасть багато роботи кишечній мікрофлорі, дружній для нас.
Смачного!
Фото автора.
Коментарі
Дописати коментар