Цукерки "Розкішні"
Цукерки "Розкішні"
Склад:
Шоколад домашній на меду
Ізюм
Курага
Волоські горіхи
Мигдаль
Абрикосові кісточки
Процес приготування надзвичайно простий. Какао масло
будемо розплавляти на водяній бані. Глибоченьку скляну салатницю, з маслом какао
всередині, ставимо зверху на каструлю з водою і починаємо потихеньку підігрівати.
Нікуди не поспішаємо, до кипіння не доводимо, просто підігріваємо. Куски какао масла
можна не дрібнити, вони поступово розплавляться і так.
Коли масло розплавиться, вмішуємо порошок керобу.
Кероб, краще всього, просіяти через сито, щоб позбутися грудочок. Можна взяти 50% порошку керобу і 50% какао
порошку. Я частенько роблю пропорцію 40/10.
Потім додаємо меду. Вимішуємо до однорідної маси.
Ось і все приготування.
Потім додаємо меду. Вимішуємо до однорідної маси.
Ось і все приготування.
какао
масло - 100г
кероб
(какао порошок) - 50г
мед
- 2-3 ст. ложки
Більше можна почитати ось тут:
Шоколадні
цукерки
https://cook-health.blogspot.com/2017/02/blog-post.html
Для цукерок "Розкішних" треба роздобути силіконові
формочки у вигляді сердечка сантиметрів 6 по ширині. Це просто обов'язково.
Тому що не вийдуть у вас розкішні цукерки в сердечках у 2 сантиметри.
У великі силіконові форми дуже легко наливати шоколад - розливаємо
столовою ложкою. Прямо у теплий рідкий шоколад засипайте суміш з ізюму з
горіхами. Ізюм має не дуже привабливий вигляд, тому і не жалко втопити його у
шоколаді. А от зверху - виложіть яскраві кусочки сушених абрикосів і різних
видів горіхів.

Якщо ви зверху захочете полити шоколадом, то, звичайно буде теж
красиво, але трошки по іншому...
Як будуть виглядати ваші цукерки вирішувати вам. Можна зробити
частину відкритих, а частину закритих шоколадом цукерок. Тут ви сам собі і
дизайнер, і директор і споживач. То ж не бійтесь експериментувати.
"Молочний шоколад":
Заміс 1:
100г какао масла
50г суміші кокосового шроту, шроту амаранту, керобу, 0,5 ч.л. куркуми,
0,5 ч.л. порошка імбиру,
3 столові ложки меду
Заміс 2:
100г какао масла
50г суміші -1ч л. імбиру, 1ч.л.куркуми (разом 6г), досипала до 40г
керобу і додала 10г какао порошку (2ч.л. з гіркою)
3 ст.л. меду
Після замішування (здалося рідким) додала:
3ч.л. з верхом шроту коноплі і щіпку червоного злого перцю. (треба
ж колись експериментувати)
Ну, і нічого, - вийшло смачно. В слідуючий раз перцю треба більше всипати...
Фото автора
Коментарі
Дописати коментар