Цукерки "Розкішні"


Цукерки "Розкішні"

Склад:

Шоколад домашній на меду
Ізюм
Курага
Волоські горіхи
Мигдаль
Абрикосові кісточки


Процес приготування надзвичайно простий. Какао масло будемо розплавляти на водяній бані. Глибоченьку скляну салатницю, з маслом какао всередині, ставимо зверху на каструлю з водою і починаємо потихеньку підігрівати. Нікуди не поспішаємо, до кипіння не доводимо, просто підігріваємо. Куски какао масла можна не дрібнити, вони поступово розплавляться і так.
Коли масло розплавиться, вмішуємо порошок керобу. Кероб, краще всього, просіяти через сито, щоб позбутися грудочок. Можна взяти 50% порошку керобу і 50% какао порошку. Я частенько роблю пропорцію 40/10.
Потім додаємо меду. Вимішуємо до однорідної маси.
Ось і все приготування. 


какао масло - 100г

кероб (какао порошок) - 50г


мед - 2-3 ст. ложки


Більше можна почитати ось тут:
Шоколадні цукерки
https://cook-health.blogspot.com/2017/02/blog-post.html



Для цукерок "Розкішних" треба роздобути силіконові формочки у вигляді сердечка сантиметрів 6 по ширині. Це просто обов'язково. Тому що не вийдуть у вас розкішні цукерки в сердечках у 2 сантиметри.


У великі силіконові форми дуже легко наливати шоколад - розливаємо столовою ложкою. Прямо у теплий рідкий шоколад засипайте суміш з ізюму з горіхами. Ізюм має не дуже привабливий вигляд, тому і не жалко втопити його у шоколаді. А от зверху - виложіть яскраві кусочки сушених абрикосів і різних видів горіхів. 



Якщо ви зверху захочете полити шоколадом, то, звичайно буде теж красиво, але трошки по іншому...


Як будуть виглядати ваші цукерки вирішувати вам. Можна зробити частину відкритих, а частину закритих шоколадом цукерок. Тут ви сам собі і дизайнер, і директор і споживач. То ж не бійтесь експериментувати.


"Молочний шоколад":

Заміс 1:

100г какао масла
50г суміші кокосового шроту, шроту амаранту, керобу, 0,5 ч.л. куркуми, 0,5 ч.л. порошка імбиру,
3 столові ложки меду

Заміс 2:
100г какао масла
50г суміші -1ч л. імбиру, 1ч.л.куркуми (разом 6г), досипала до 40г керобу і додала 10г какао порошку (2ч.л. з гіркою)
3 ст.л. меду

Після замішування (здалося рідким) додала:

3ч.л. з верхом шроту коноплі і щіпку червоного злого перцю. (треба ж колись експериментувати)

Ну, і нічого, - вийшло смачно. В слідуючий раз перцю треба більше всипати...

Фото автора

Коментарі

Популярні публікації