Кунжутний шоко
Домашній саморобний молочний шоколад нічим не гірший по смаку, а по корисних інгредієнтах, набагато ліпший за молочний шоколад у
крутих кав'ярнях Київа.
Зовсім недавно посиділи в кав'ярні, замовили, посмакували...
Ну, ледь допила ту філіжанку кави, розбавляючи його із заварника кофейком,
якого принесли чоловіку... - такий мій шоколад був солодкий. Цукру - зверх
міри, та і молока, напевно ж, сухого, забагато, а от шоколадного смаку якраз не
вистачало.
Згадала той молочний шоколад, коли зробила свій, домашній. Я не
хотіла спеціально відтворювати той смак, але він вийшов сам і тут я пригадала і ту кав'ярню і ту філіжанку щоколаду...
Просто мені порекомендували підняти рівень кальцію в організмі і я
згадала про кунжут...
В кунжуті багато кальцію і його можна вживати для профілактики
остеопорозу, попередження переломів кісток (не приведи господи), особливо, для людей такого вже
немолодого віку...
Перед використанням кунжут треба гарненько вимочити. Якщо ви цього
не зробите, то можете не тільки не принести собі користі, але і причинити
шкоду. Справа у фітиновій кислоті, та й інших інгибіторах, які надійно
запакували зернятки на замки, щоб зберегти його. Вони і своїх мінералів не віддадуть так ще і ваші із організму виведуть...
Отже розпаковуємо затвори, відкриваємо замки.
Замочувати треба мінімум - протягом ночі. А ще краще потримати
його мокрим ще декілька днів у холодильнику, промиваючи один раз на день. Такий кунжут розчиниться у коктейлі весь без останку.
Спосіб 1-й:
5 столових ложок ( з верхом) вимоченого кунжуту
5 замочених м'ясистих фініків
300г води
2 чайні ложки з невеликою гіркою какао порошку
2 чайні ложки керобу
Збити в чаші блендера. Вийде густий коктейль з абсолютним смаком
молочного шоколаду, тому що тут багато молока - кунжутного і смаку шоколадного
достатньо. А якщо недостатньо, то додайте ще пару ложечок какао. А якщо
недостатньо солодкого смаку, то діло можна поправити додавши у блендер ложечку
меду. Прокрутили блендер ще разок і ваш молочний шоко на ваш вибагливий смак
готовий!
Спосіб 2-й:
Якщо у вас, як і в мене, морозильна камера забита ягодами, ягідними
пюре, а весна вже на дворі і новий урожай не за горами, то розморожуйте порцію
ягід і замість води додавайте у ваш кунжутний шоко.
Мені завжди подобався смак союзу кунжуту з полуницею.
Мені завжди подобався смак союзу кунжуту з полуницею.
Отож:
3 столових ложки вимоченого кунжуту (не 5, як в першому рецепті,
бо густоти додасть полуничне пюре)
чашка полуничного пюре (200г)
100г води
3 чайні ложки меду (якщо не встигли замочити фініки)
2 чайні ложки, або більше какао порошку або керобу
Прокручуєм. Пробуєм.
Смак у такого кунжутного шоко більш насиченіший, до того ж, більше вітамінізований, що не може не радувать у період весняного авітамінозу.
Я впевнена, ви будете просто здивовані, яка смакота у вас вийде.
І ще, такий десерт може постояти у холодильнику, охолонути. Холодним він стає ще більш смачнішим і нагадує м'яке шоколадне морожене.
І ще, такий десерт може постояти у холодильнику, охолонути. Холодним він стає ще більш смачнішим і нагадує м'яке шоколадне морожене.
Буду сьогодні робити. Дякую за рецепти. :)
ВідповістиВидалити